Vo väzbe je muž, ktorý mal zaobstarať samopaly na vraždy prokurátorov

Polícia má zrejme v rukách muža, ktorý mal zaobstarať zbraň na likvidáciu elitných prokurátorov a právnika. Okresný súd v Komárne ho v nedeľu poslal do väzby.

28.07.2019 19:00
debata (11)

V piatok polícia na sociálnej sieti informovala, že v rámci akcie Virtuóz zadržala Adama H. a Dávida Sz. Spolu s Alenou Zsuzsovou, Tomášom Szabóom a Zoltánom Adruskóom ich obvinila zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Poslední traja sú od minulého roka vo väzbe a čelia obvineniu aj v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Policajná akcia sa mala týkať plánovaných vrážd elitných prokurátorov Petra Šufliarskeho a Maroša Žilinku spolu s právnikom Danielom Lipšicom.

Ako však neskôr polícia spresnila, v piatok po výsluchoch vykonala aj dodatočné domové prehliadky, pri ktorých zaistila marihuanu, nelegálne držanú strelnú zbraň ČZ vz. 92 so strelivom – 218 kusmi nábojov, a ďalšie veci, ktoré by mohli súvisieť s majetkovou trestnou činnosťou.

Polícia ďalej uviedla, že Dávid Sz. bol obvinený aj zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, ich držania a obchodovania s nimi. Adama H. polícia prepustila. Podľa portálu noviny.sk policajti sa pri domovej prehliadke u Dávida Sz. zdržali do večera a zaistili aj osobné auto.

Dávid Sz. mal zabezpečiť dva samopaly, ktoré odovzdal Adamovi H. Zbrane potom kúpil Zoltán Adruskó za dva a pol tisíca eur. Samopaly vzápätí posunul Miroslavovi Marčekovi a Tomášovi Szabóovi.

Zbrane mali byť určené na vraždy právnika a prokurátorov. Alena Zsuzsová aj v tomto prípade mala figurovať ako sprostredkovateľka objednávky na usmrtenie.

Okrem toho mala Zsuzsová sprostredkovať objednávku vraždy Kuciaka z vlaňajšieho februára a zavraždenia exprimátora Hurbanova Lázslóa Basternáka z júla 2010.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Daniel Lipšic #Peter Šufliarsky #Maroš Žilinka