Opäť hrozia blesky a krúpy! Vytlačí všetko horúci vzduch z Afriky?

Slovensko je v obkľúčení štyroch tlakových polí. Ako dlho budeme mať dni s kombináciou trópov, mohutnej oblačnosti a búrok? Kedy si možno naplánovať deň na kúpalisku či výlet do lesa?

29.07.2019 16:00 , aktualizované: 19:49
debata (4)

Aké počasie očakáva meteorologička Miriam Jarošová na utorok s výhľadom až do piatka? Pozrite si videopredpoveď TV Pravda.

Video

SHMÚ upozorňuje na prívalové povodne

Výstrahu prvého stupňa pred búrkami vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na utorok (30. 7.) pre väčšinu územia Slovenska. Na svojom webe tiež varuje pred povodňami v obciach na strednom a východnom Slovensku.

Pre väčšinu stredného a východného Slovenska platia výstrahy pred búrkami aj po zvyšok pondelka. Výstrahu druhého stupňa vydal SHMÚ pre okresy Prievidza, Gelnica, Turčianske Teplice, Rožňava a tiež pre Košice a okolie.

Na utorok vydali meteorológovia pre celé Slovensko výstrahu prvého stupňa pred búrkami. Platiť by mala od 13.00 h do 22.00 h.

Na možné prívalové povodne upozorňuje SHMÚ v lokalitách Turčianske Teplice, Prievidza, Spišská Nová Ves a Gelnica. „Vzhľadom na očakávané prívalové zrážky pri búrkach predpokladáme prechodný výrazný lokálny vzostup vodných hladín, hlavne na malých tokoch, s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity. Je predpoklad výskytu sprievodných povodňových javov aj mimo tokov,“ uviedol SHMÚ. Pre okresy Turčianske Teplice a Prievidza vydal SHMÚ výstrahu druhého stupňa.

TASR

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #predpoveď počasia #videopredpoveď