Kočner by sa musel s vraždou Kuciaka zblázniť, hovorí jeho bývalý spoločník

Bývalý spoločník Mariana Kočnera Štefan Ágh figuroval v kauze Gamatex, v ktorej išlo v roku 1998 o ovládnutie Televízie Markíza. Teraz v súdnej sieni sleduje súdny proces s Kočnerom a Pavlom Ruskom v kauze zmeniek. Pozrite si video TV Pravda, v ktorom sa Ágh rozhovoril o svojom vzťahu s Kočnerom, vražde novinára Jána Kuciaka, zmenkovej kauze a aj o tom, či sám nepracoval pre Slovenskú informačnú službu (SIS). V ďalšom videu si môžete pozrieť ako v zmenkovej kauze argumentuje Rusko a právny zástupca Markízy Daniel Lipšic.

30.07.2019 06:00
debata (37)

VIDEO: Objednal si Kočner vraždu Kuciaka? Ako to bolo so zmenkovou kauzou? Pozrite si, čo k tomu povedal bývalý spoločník Mariana Kočnera Štefan Ágh.

Video

V kauze zmeniek TV Markíza ešte pred prvými svedeckými výpoveďami na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku zdvihol obhajcov zo stoličiek prokurátor Ján Šanta už tretíkrát. Minulý týždeň prekvapujúco predložil súdu údajnú piatu zmenku a následne prepis šifrovanej komunikácie medzi obžalovaným Kočnerom, ktorý sa pojednávaní nezúčastňuje, a jeho bývalým spoločníkom Štefanom Ághom. V pondelok vytiahol prepis správ medzi Kočnerom a nitrianskym podnikateľom Norbertom Bödörom. Aj tento pochádza z telefónov, ktoré našli v Kočnerovom aute zadržanom v prípade vraždy novinára a jeho snúbenice.

Výstupy prokurátora iritovali Ágha, ktorý je v prípade tiež obvinený, ale jeho vec sa rieši osobitne. Ten ako svedok vypovedal minulý týždeň, v pondelok už však sledoval pokračovanie procesu na lavičke určenej verejnosti a novinárom.

VIDEO: Pozrite si vo videu TV Pravda ako v kauze zmeniek argumentuje Pavol Rusko a čo hovorí právny zástupca Markízy Daniel Lipšic.

Video

Šanta, ktorý chcel, aby sa komunikácia čítala ešte pred stredajším výsluchom bývalého novinára a príslušníka SIS Petra Tótha, obsah predloženého dôkazu komentovať nechcel. Právny zástupca Markízy Daniel Lipšic očakáva, že daná „komunikácia vyplaví strašne veľa bahna, ktoré môže mať očistný účinok". Sudca zatiaľ však podobne ako pri predchádzajúcom prepise komunikácie nerozhodol, kedy nechá tieto citlivé správy čítať.

V utorok mala pred súdom vypovedať Ruskova bývalá spoločníčka Sylvia Volzová a Ján Kováčik, ktorý od Ruska neskôr kúpil podiel v televízii. Obaja sa však vopred ospravedlnili.

© Autorské práva vyhradené

37 debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kočner #Pavol Rusko #kauza zmeniek TV Markíza #štefan ágh