Spolu-OD zakladá ženskú organizáciu strany, chce bojovať za rovnosť mužov a žien

Mimoparlamentná strana Spolu-OD zakladá ženskú organizáciu Ženy Spolu. Tá chce presadzovať riešenia v desiatich oblastiach týkajúcich sa rovnosti žien a mužov. Informovala o tom hovorkyňa Spolu-OD Silvia Hudáčková.

30.07.2019 14:00
Spolu-občianska demokracia Foto: ,
Tlačová konferencia Spolu-občianska demokracia
debata (50)

Členka prípravného výboru a poslankyňa Národnej rady (NR) SR Simona Petrík upozornila, že pri príprave Manifestu žien ešte nevedeli, že poslanci vládnej koalície pred voľbami otvoria tému interrupcií. Považuje to za politickú kampaň, „ktorý ma zakryť ich neschopnosť vládnuť“. „Ženy a rodiny ich nezaujímajú, chcú len zneužiť hodnoty, ktorým veríme, aby nás rozdelili,“ povedala.

Iniciatíva by sa chcela zamerať na viacero oblastí. Znižovanie platových nerovností, opatrenia proti ženskej chudobe, rovnaké práva pri starostlivosti o deti, boj proti násiliu, ochrana práv žien pred, počas a po pôrode. Ale aj zlepšenie kvality a bezpečnosti každodenného života žien, vzdelávanie dievčat a chlapcov k vzájomnému rešpektu. A samozrejme, ochrana slobodnej a zodpovednej voľby žien v reprodukčných právach," informovala členka predsedníctva Spolu Jaroslava Lukačovičová. Predloženie prvého balíka konkrétnych návrhov Petrík avizovala na jeseň.

Ženy Spolu chcú presadzovať rovnosť žien a mužov aj vo vnútri strany, cieľom je do dvoch rokov dosiahnuť aspoň 30-percentné zastúpenie žien na všetkých úrovniach.

50 debata chyba
Viac na túto tému: #rovnosť žien #Spolu - občianska demokracia