Prokuratúra bude informovať o postupe vo vyšetrovaní vraždy Kuciaka začiatkom augusta

Úrad špeciálnej prokuratúry plánuje začiatkom augusta rozsiahlo informovať o postupe v rozbehnutých vyšetrovaniach v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka.

30.07.2019 15:42
velka maca, Kuciak, Marcek, Foto: ,
Lynx komando na mieste rekonštrukcie vraždy.
debata (1)

Na svojej spravodajskej stránke noviny.sk o tom informuje TV JOJ. Pripomínajú, že práve Úrad špeciálnej prokuratúry vykonáva v tomto prípade dozor.

„Progres by mal významne nastať aj v prípade vyšetrovania vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej,“ informuje televízia s tým, že podľa jej zistení prokuratúra neplánuje rozčleniť prípad, v ktorom figurujú piati obvinení. Zatiaľ stále spoločne stíhajú Mariana K. a Alenu Zs. ako objednávateľov vraždy novinára a Tomáša Sz., Miroslava M. a Zoltána A.

„Zoltán A. a Miroslav M. spolupracujú s políciou a sú naďalej stíhaní spolu s ďalšími obvinenými. Štyrom obvineným naďalej trvá predĺžená vyšetrovacia väzba a orgány činné v trestnom konaní stále majú čas podať na obvinených žalobu v rámci lehoty ich väzobného stíhania. Tá uplynie 27. novembra 2019,“ píše sa na stránke s tým, že Marian Kočner sa pre obvinenia z objednávky vraždy novinára vo väzbe nikdy neocitol. Čelí však obžalobe pre zmenky, pre ktoré je v súdnej väzbe.

Podľa zistení portálu noviny.sk minulotýždňové obvinenia ďalších dvoch osôb, ktoré mali dodať zbrane aktérom vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, nesmeruje zatiaľ k tomu, že sa tento prípad spojí s prípadom obvinených z vraždy novinára a jeho snúbenice.

Naďalej je trestné konanie pre nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami vedené samostatne. Adam H. a Dávid Sz. mali zabijakom dodať dva samopaly s tlmičmi a nábojmi pre vykonanie vraždy vysokopostavených prokurátorov Petra Šufliarskeho a Maroša Žilinku. Prokurátor Žilinka má taktiež ako jeho kolega, naďalej zabezpečovanú ochranu.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vražda #Martina Kušnírová