Sudkyňa Halmová vylučuje, že je Norou z esemesiek Mariana Kočnera

Sudkyňa Najvyššieho súdu SR Nora Halmová absolútne vylučuje, ža by bola Norou z SMS komunikácie obžalovaného Mariana K. s nitrianskym podnikateľom Norbertom Bödörom. Ako sa ďalej uvádza v stanovisku, ktoré agentúre SITA poskytla hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová, v kauze miliónových zmeniek sudkyňu nikto nekontaktoval a pre spomenuté osoby nič nevybavovala ani im nebola nápomocná.

02.08.2019 15:21
pojednavanie smenky Rusko Kočner Foto: ,
Na snímke podnikateľ Marian Kočner (vľavo)
debata (13)

„Musím povedať, že možnosť ovplyvniť kauzu zmenky z mojej strany ani nikdy nebola možná, pretože od roku 2014 nie som sudkyňou krajského súdu. Na krajskom súde som v minulosti pôsobila, avšak ako sudkyňa správneho kolégia, ktoré sa v rámci svojej rozhodovacej činnosti zmenkami nezaoberá. Môžem s plnou zodpovednosťou vyhlásiť, že aj v prípade, ak by sa ma ktokoľvek snažil ovplyvniť vo svoj prospech, v žiadnom prípade by nebol úspešný,“ povedala Halmová.

Sudkyňa pripustila, že sa pozná s Bödörom, podľa nej však viac ako osem rokov nie sú v kontakte. Pokiaľ ide o Mariana K., toho podľa nej poznal jej bývalý manžel, s ktorým je však od roku 2012 rozvedená. „Čo sa týka mňa, spoločenským udalostiam, na ktoré bol Marián K. pozvaný som sa vyhýbala a to aj z dôvodu, že ho nepovažujem za slušného človeka,“ dodala Halmová.

Časť zverejnenej komunikácie medzi Marianom Kočnerom a Bödörom sa týka súdneho konania vo veci sporu o zmenku za osem miliónov eur. O spore mal v odvolacom konaní rozhodovať Krajský súd v Bratislave. „Budeme možno potrebovať Norinu pomoc," napísal Marian Kočner Bödörovi v máji minulého roku. Vtedy už na krajskom súde nepôsobila sudkyňa s takým menom. Do jesene 2014 však krajskou sudkyňou bola Nora Halmová.

Bödör sa k správam vyjadrovať nechce

Norbert Bödör sa podľa slov jeho právnika Adriána Kucka vyjadrovať nechce. Sú podľa neho „prostriedkom politického zápasu bez toho, aby bola potvrdená akákoľvek zákonnosť a vierohodnosť prezentovaných okolností ako dôkazov.“ Zároveň prostredníctvom svojho právnika dodal, že nemá žiadny vzťah k prejednávanej veci "zmeniek“ Mariana Kočnera a spol. na Špecializovanom trestnom súde.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kočner #Norbert Bödör #nora halmová