Kurilovská zvažuje ponuku vstúpiť do pripravovanej strany Druckera

Rektorka Akadémie Policajného zboru SR a špecialistka na trestné právo Lucia Kurilovská dostala ponuku vstúpiť do pripravovanej strany Tomáša Druckera. Kurilovská pre Pravdu uviedla, že ponuku zvažuje. Drucker však stále jasne nepovedal, či novú stranu skutočne založí.

05.08.2019 09:45 , aktualizované: 16:10
Lucia Kurilovská Foto: ,
Rektorka Akadémie Policajného zboru SR Lucia Kurilovská.
debata (64)

„Áno, ponuku som dostala. Veľmi ma oslovili postoje, vízie, ale hlavne možné riešenia zo strany pána Druckera vo viacerých sférach fungovania spoločnosti. Ešte som sa nerozhodla, ale veľmi intenzívne zvažujem,“ povedala pre Pravdu Lucia Kurilovská.

Bývalý minister zdravotníctva a minister vnútra Tomáš Drucker neodpovedal priamo na otázku, či je už rozhodnutý založiť stranu. „Komunikujem s viacerými ľuďmi, ktorí môžu a dokážu pomôcť riešiť konkrétne problémy a potreby, ktoré sú na Slovensku. Neznamená to vždy automaticky spojitosť so vstupom do politiky. Pani rektorku považujem za odborníčku a prirodzenú autoritu,“ uviedol Drucker pre Pravdu.

Drucker koncom júna oznámil, že vyráža medzi ľudí, chce diskutovať o senioroch, rodinách aj o zdravotníctve. Povedal to vo videu, ktoré zverejnil na svojej stránke na Facebooku.

Drucker, ktorý pre médiá viackrát potvrdil, že zvažuje založiť politickú stranu, skončil v júnovom prieskume dôveryhodnosti politikov tretí po premiérovi Petrovi Pellegrinim a po prezidentke SR Zuzane Čaputovej.

64 debata chyba
Viac na túto tému: #Lucia Kurilovská #Tomáš Drucker