Univerzitná nemocnica v Martine získala medzinárodné ocenenie ESO Angeles Awards

Neurologická klinika Univerzitnej nemocnice Martin (UNM) si od Európskej organizácie pre liečbu cievnych mozgových príhod prevzala tri zlaté ceny ESO Angeles Awards. Ocenenie každoročne udeľujú nemocniciam po celom svete za diagnostiku a liečbu akútnej cievnej mozgovej príhody, uviedla nemocnica na svojej stránke.

05.08.2019 10:26
debata

Na starostlivosti o pacientov s cievnou mozgovou príhodou sa v martinskej nemocnici okrem špecialistov z oblasti neurológie podieľajú aj oddelenie urgentného príjmu či rádiologická klinika.

"Je to ocenenie zdravotníkov, ale aj iných pracovníkov, ktorí sa podieľajú na poskytovaní zdravotnej starostlivosti pacientom s náhlou mozgovou príhodou. Tá práca je veľmi náročná, pretože pri nej ide doslova o minúty, na ktorých závisí život pacienta, ako aj kvalita života po nej,“ povedal pri príležitosti odovzdania ocenenia medicínsky riaditeľ UNM Dalibor Murgaš.

Jednou z hlavných priorít nemocnice je mozgovocievny program. „Veľmi intenzívne na ňom pracujeme. Posledné dva roky sme tomu venovali extrémnu pozornosť aj mimoriadne prostriedky.

Doplnili sme personál na pracoviskách a momentálne pracujeme na technickom a prístrojovom vybavení. Budujeme nové oddelenie JIS, ktoré by sme chceli sprevádzkovať začiatkom budúceho roka,“ uzavrel Murgaš.

debata chyba
Viac na túto tému: #ocenenie #Univerzitná nemocnica v Martine #ESO Angeles Awards