Viackrát šoféroval opitý, prišiel o auto

Koncom minulého týždňa zastavili policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru (OR PZ) v Bratislave V vozidlo Volkswagen Golf. Vodič tohto vozidla bol podrobený vykonaniu dychovej skúšky na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu, ktorej výsledok bol 1,88 promile. Opakovaná skúška prítomnosť alkoholu v dychu vodiča potvrdila. Ten bol za účelom vykonania potrebných úkonov eskortovaný na policajné oddelenie.

09.08.2019 16:10
debata (37)

O prípade informovala Polícia Slovenskej Republiky na sociálnej sieti facebook.

Na policajnom oddelení bolo preukázané, že muž sa takéhoto konania už v minulosti dopustil, za čo mu bol opakovane uložený trest zákazu viesť motorové vozidlá. Po vznesení obvinenia z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky bol následne umiestnený v cele policajného zaistenia.

Ako ďalej polícia informuje, počas vyšetrovania bolo povereným príslušníkom pre účely trestného konania motorové vozidlo Volkswagen Golf v zmysle § 89 Trestného poriadku zaistené. Vec bola realizovaná v tzv. superrýchlom konaní a obvinený 42-ročný Marek M. z Bratislavy išiel pred sudcu v zákonom stanovenom čase – do 48 hodín.

V médiách už bolo hovorcom Krajského súdu v Bratislave potvrdené, že obžalovaný bol uznaný vinným, pričom mu bol uložený trest odňatia slobody v trvaní 3 mesiace nepodmienečne v ústave pre výkon trestu s minimálnym stupňom stráženia, trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá po dobu 3 rokov ako aj trest prepadnutia veci a to osobného motorového vozidla VW Golf, ktoré sa stalo vlastníctvom štátu, dodáva polícia.

37 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #alkohol za volantom