Polícia uzavrela vyšetrovanie v kauze domova Iris

Vyšetrovanie kauzy podozrivých úmrtí v domove seniorov Iris polícia uzavrela. Potvrdila to bratislavská prokuratúra s tým, že prokurátor podal obžalobu na súd.

12.08.2019 14:48
debata (3)

Informoval o tom portál tvnoviny.sk. Policajti zhromažďovali dôkazy k tejto kauze presne rok. Teraz hlásia, že vyšetrovanie už uzavreli. Kompletný spisový materiál aj s návrhom na podanie obžaloby poslali na krajskú prokuratúru koncom júla.

„Po preštudovaní spisu sa dozorový prokurátor s navrhovaným postupom stotožnil a dňa 1.8.2019 podal na Okresný súd Bratislava I obžalobu na obvinených Ivana B. a Vanessu P. pre zločin poškodenia zdravia a na obvineného Ivana B. aj pre zločin ohrozovanie vírusom ľudskej imunodeficiencie,“ potvrdil Matej Izakovič z Krajskej prokuratúry v Bratislave. Prípad sa prevalil minulý rok v júli a ukázal aj na systémové zlyhania či diery v zákonoch.

Klientom súkromného zariadenia pre seniorov Iris v Bratislave na Heydukovej ulici mali niektorí členovia personálu podávať rôzne lieky a liečivá. Kuchár, ktorý sa vydával za lekára a upratovačka so statusom ošetrovateľky, čelia závažným obvineniam, že klientom spomínaného zariadenia podávali opiáty aj lieky, hoci na také úkony nemali nijakú kvalifikáciu. Falošný lekár a ošetrovateľka vpichovali liečivé látky seniorom dokonca priamo do žíl či svalov, čo v prípade chybnej manipulácie mohlo spôsobiť aj okamžitú smrť.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #IRIS #dom seniorov