Čaputová odkazuje Dankovi: Moje stanovisko k Číne je nemenné

, 13.08.2019 18:00

Prezidentka rešpektuje, že so šéfom parlamentu Andrejom Dankom sa rozchádzajú najmä v zahraničnej politike. „Nie je to prvýkrát,“ dodala Zuzana Čaputová. Tá sa nedávno pri stretnutí s čínskym ministrom zahraničných vecí kriticky vyjadrila k ochrane ľudských práv v krajine. Predseda parlamentu Andrej Danko postup hlavy štátu kritizoval. Minulý týždeň opakovane pozval na návštevu Slovenska predsedu čínskeho parlamentu. Pre Pravdu Danko priznal, že pozvanie zopakoval po vyjadreniach prezidentky Čaputovej.

VIDEO: Čomu dáva prednosť prezidentka Zuzana Čaputová? Biznisu alebo ľudským právam? Stretla by sa s dalajlámom ako jej predchodca? Ako ovplyvnil dalajláma Patakyovú?

Andrej Danko pozval predsedu čínskeho parlamentu na návštevu Slovenska začiatkom tohto roka. Minulý utorok oznámil, že pri rozhovore s čínskym veľvyslancom Lin Linom svoje pozvanie zopakoval. „Ubezpečil som ho, že táto návšteva bude na najvyššej protokolárnej úrovni s cieľom jasnej deklarácie dobrých vzťahov Čínskej ľudovej republiky a Slovenskej republiky,“ povedal šéf parlamentu a SNS. Prečo sa tak rozhodol, prezradil vo videu pre TV Pravda.