Čaputová odkazuje Dankovi: Moje stanovisko k Číne je nemenné

Prezidentka rešpektuje, že so šéfom parlamentu Andrejom Dankom sa rozchádzajú najmä v zahraničnej politike. „Nie je to prvýkrát,“ dodala Zuzana Čaputová. Tá sa nedávno pri stretnutí s čínskym ministrom zahraničných vecí kriticky vyjadrila k ochrane ľudských práv v krajine. Predseda parlamentu Andrej Danko postup hlavy štátu kritizoval. Minulý týždeň opakovane pozval na návštevu Slovenska predsedu čínskeho parlamentu. Pre Pravdu Danko priznal, že pozvanie zopakoval po vyjadreniach prezidentky Čaputovej.

13.08.2019 18:00
debata (479)

VIDEO: Čomu dáva prednosť prezidentka Zuzana Čaputová? Biznisu alebo ľudským právam? Stretla by sa s dalajlámom ako jej predchodca? Ako ovplyvnil dalajláma Patakyovú?

Video

Andrej Danko pozval predsedu čínskeho parlamentu na návštevu Slovenska začiatkom tohto roka. Minulý utorok oznámil, že pri rozhovore s čínskym veľvyslancom Lin Linom svoje pozvanie zopakoval. „Ubezpečil som ho, že táto návšteva bude na najvyššej protokolárnej úrovni s cieľom jasnej deklarácie dobrých vzťahov Čínskej ľudovej republiky a Slovenskej republiky,“ povedal šéf parlamentu a SNS. Prečo sa tak rozhodol, prezradil vo videu pre TV Pravda.

Video

© Autorské práva vyhradené

479 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Danko #Mária Patakyová #Zuzana Čaputová