Tomáš Drucker zakladá politickú stranu

Bývalý minister zdravotníctva Tomáš Drucker po mesiacoch váhania prostredníctvom svojej facebookovej stránky oznámil, že zakladá politickú stranu. Na registráciu strany potrebuje aspoň 10 000 podpisov.

14.08.2019 17:10 , aktualizované: 17:26
drucker Foto: ,
Tomáš Drucker
debata (82)

Už tento týždeň podľa vlastných slov začína zbierať podpisy. „Som presvedčený, že ak dnes niečo v politike veľmi chýba, tak je to normálnosť. Nielen ľudskosť, solidarita a slušnosť by mali byť normálne. V politike by mali byť normálne aj program a dosahovanie skutočných výsledkov a to najmä tam, kde máme najväčší problém a kde je najväčší dlh voči spoločnosti,“ vyhlásil Drucker vo svojom stanovisku a zároveň dodal, že len reči každodenný život ľudí nijako nezlepšia.

To, s kým bude spolupracovať, zatiaľ neprezradil, urobiť tak chce čoskoro. Vyhlásil, že pôjde o ľudí, ktorí „majú nie len ambíciu, ale aj energiu a najmä skúsenosť,“ pretože je presvedčený, že nie len novosť, ale aj skúsenosť a schopnosti sú pre dobrú verejnú službu kľúčové.

Drucker má webstránku nazvanú Dobrá voľba. Na nej zdôrazňuje potrebu spravodlivého zdravotníctva pre všetkých. Hovorí tiež o lepšom živote rodín a seniorov a riešiť chce aj regióny. Tie by mali byť podľa neho silné a fungujúce.

S Druckerom bude spolupracovať Tomáš Kuča, ktorý s ním pôsobil už v Slovenskej pošte, na ministerstve zdravotníctva a doteraz pôsobil pri premiérovi Petrovi Pellegrinim. V súvislosti s Druckerovou stranou sa spomína aj Lucia Kurilovská, ale aj poslanci Národnej rady SR Martin Fedor a Katarína Cséfalvayová.

Hovorilo sa aj o Pellegrinim, ale premiér tvrdí, že s Druckerom o spolupráci nehovoril. Priznal však, že v Smere-SD hovoria aj o jeho ďalšom fungovaní.

© Autorské práva vyhradené

82 debata chyba
Viac na túto tému: #politická strana #Tomáš Drucker #parlamentné voľby 2020