Bugár: Prekvapuje ma, že za pravdu sa považuje to, čo človek obvinený z vraždy píše svojej volavke

Béla Bugár sa krátko po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej stretol na Maldivách s Marianom Kočnerom. Keď sa to prevalilo, tvrdil, že sa len pozdravili. Threema Mariana Kočnera ukazuje, že to mohlo byť inak.

15.08.2019 09:42 , aktualizované: 18:59
debata (746)

Béla Bugár však tieto informácie zásadne odmieta. Ide podľa neho o vymyslenú komunikáciu, s Kočnerom sa podľa vlastných slov naposledy videl na Maldivách, kde sa „len pozdravili a Kočner sa opýtal, čo je nové na Slovensku“.

Zároveň dodal, že je prekvapený, ako veľmi sa verí tomu, čo „človek obvinený z vraždy píše svojej volavke“. Kočner je podľa neho zlo a nič s ním podľa vlastných slov nemal.

VIDEO: Pozrite si, čo prezradil Béla Bugár o údajne jeho prvom a poslednom kontakte s Kočnerom. Bugár mu povedal jednu vetu. Akú? Dozviete sa vo videu TV Pravda.

Video

Vražda Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej odštartovala vládnu krízu. Ulica žiadala pád Ficovho kabinetu. Čakalo sa na to, či Most-Híd so SNS podporia svojho partnera a koalícia bude vládnuť ďalej. Béla Bugár odletel v sobotu 3. marca 2018 po menej ako týždni od vraždy na dovolenku na Maldivy. V tom čase bol na Maldivách aj Marian Kočner. Ešte 4. marca je nervózny. Má obavy o budúcnosť koalície. Cez Threemu píše Alene Zs.: „U Maďarov je veľmi zlá situácia. Béla to neudrží. Samozrejme, tým, že odídu z vlády, sa navždy pochovajú.“ Na druhý deň mu Alena Zs. píše, že vie o Bugárovi na Maldivách. Kočner potvrdzuje, že áno a že tam je aj údajný mecenáš Mosta-Híd Štefan Czucz.

Informuje o tom portál aktuality.sk.

Bastrnák: Bugár stretol Kočnera náhodou

Predseda Mosta-Híd Béla Bugár po návrate z dovolenky na Maldivách informoval stranu, že tam stretol Mariana Kočnera. Na dnešnej tlačovej besede to povedal predseda poslaneckého klubu strany Most-Híd Tibor Bastrnák s tým, že po návrate informoval aj jeho. „Povedal, že ho stretol náhodne, pozdravil a šiel ďalej," dodal Bastrnák s tým, že mu verí. „Som presvedčený, že za Marianom K. by nikdy nevycestoval ani za hranice Bratislavy," dodal. Podľa neho chcel Marian Kočner vyzerať, že riadi zemeguľu aj Slovensko. Bugára však Bastrnák pozná a vie, aký je tvrdohlavý a neexistuje nikto, kto by ho vedel presvedčiť.

Šéf poslaneckého klubu Mosta-Híd tvrdí, že keď bol primátorom, stretával sa s rôznymi ľuďmi a veľakrát nevedel, kto to je. „Bolo mi potom nepríjemné, keď som zistil, že títo ľudia majú potrebu rozprávať svojim známym veci, čo nie sú pravda, aby dokázali, akí sú silní a veľkí. Počul som potom aj veci, ktoré neboli pravdivé a nevedel som s tým nič robiť," vysvetlil Bastrnák.

Aktuality.sk sa strany Most-Híd pýtali ešte v apríli tohto roka, či sa Béla Bugár stretol na Maldivách aj so Štefanom Czuczom. „Pán Bugár bol na súkromnej dovolenke pri príležitosti okrúhleho výročia svadby so svojou manželkou,“ odpovedala hovorkyňa strany Most-Híd Klára Debnár na otázku.

Prostredníctvom Threemy sa Kočner. 8. marca pochválil Alene Zs., že s predsedom Mosta raňajkoval. „Neverím,“ odpísala mu Alena Zs. a Kočner pokračoval: „Poobede mám sedenie s Bélom. Poviem mu, ako a čo by som urobil na jeho mieste. Myslím, že bude silno vnímavý.“ Kočner sa vraj takto angažoval v otázke udržania Ficovej vlády, pretože ako sám predtým písal Alene Zs., pokiaľ sa do vlády dostane opozícia, „nepomôže nám ani odsťahovať sa na Severný pól“.

Ďalší deň, 9.marca, píše Marian Kočner Alene Zs., že opäť raňajkoval s Bélom Bugárom. Alena Zs. dodáva, že je zvedavá, ako sa Bugár zachová. Kočner sa postupom času utvrdzuje, že plán, aby vláda Smeru, SNS a Mostu-Híd pokračovala, mu vyjde. „Minimálne rok sa vláda ešte udrží, možno až do konca. Dovtedy musím mať dokončené všetky veci, lebo nikto nevie, čo bude potom,“ napísal Alene Zs. „Béla je OK, len tá jeho grupa je nejednotná.“

Bugár po návrate z dovolenky priznal, že o Marianovi Kočnerovi vedel. „Áno, je pravda, že sme sa videli v štvrtý deň našej dovolenky v reštaurácii. Videli sme sa aj s ďalšími ľuďmi zo Slovenska, napríklad s exmanželkou pána Drobu. Náhoda je blbec.“ Na otázku, či sa rozprávali, odpovedal „pozdravili sme sa.“ Komunikácia Mariana Kočnera s Alenou Zs. však naznačuje niečo iné.

Most-Híd nakoniec koalíciu po odchode Fica z funkcie premiéra podržal. A ako Kočner písal, naozaj sa potvrdila nejednotnosť strany. Most-Híd opustila bývalá ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská a František Šebej sa vzdal poslaneckého mandátu. „Miesto mumlavej nech dôjde ktokoľvek, bude ministerstvo riadiť Monika Jankovská. A to je moja opička,“ potešil sa v Threeme Kočner.

Štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika Jankovská (Smer) pre Pravdu povedala, že Mariana Kočnera ani Alenu Zsuzsovú nepozná: "M.K. ani A.Z. vôbec nepoznám, nikdy som sa s nimi nestretla a ani som nebola sprostredkovane, ani priamo v žiadnej komunikácii s týmito osobami. Absolútne odmietam akúkoľvek spojitosť s týmito osobami,“ reagovala pre Pravdu Jankovská.

„Viem, že nie každému vo vnútri justičného systému, ale aj mimo neho sa to páčilo. Som rada, že Marian K. sa nemohol tešiť dlho,“ reagovala Žitňanská na správy Mariana Kočnera.

Podľa Františka Šebeja je Marian Kočner nedôveryhodný človek a pochybuje, že by si od neho nechal radiť Béla Bugár. Zotrvanie v koalícii však považuje za chybu. „Most zaplatí za to, že ostal vo vláde, existenčnú daň,“ povedal pre Aktuality.sk.

V stredu Denník N priniesol inú časť sms-komunikácie Mariana Kočnera, v ktorej Kočner hovoril Alene Zsuzsovej, že mu pre registráciu strany Cieľ volal minister vnútra Robert Kaliňák a chystal sa aj na stretnutie s premiérom Robertom Ficom.

Údajná komunikácia medzi Kočnerom a Zsuzsovou

  • Kočner 10. marca písal, ako Smeru zachraňuje „riť“. „Už im zachraňujem. V nedeľu mám stretko s Hranolom. Strašne ho pošlem do …:))),“ písal.
  • 8. marca píše Kočner Zsuzsovej z Maldív, kde Bugár práve dovolenkoval: „Poobede mám sedenie s Bélom. Poviem mu, ako a čo by som urobil na jeho mieste. Myslím, že bude silno vnímavý.“
  • Deň na to píše Kočner Zsuzsovej, že opäť raňajkoval s Bélom Bugárom: „Dobré ránko. Tak sme s Bélom poraňajkovali a odfrčal na barikády…“ Zsuzsová dodáva, že je zvedavá, ako sa Bugár zachová.
  • „Minimálne rok sa vláda ešte udrží, možno až do konca. Dovtedy musím mať dokončené všetky veci, lebo nikto nevie, čo bude potom,“ napísal Kočner. „Béla je OK, len tá jeho grupa je nejednotná.“
  • 13. marca píše Kočner Zsuzsovej opäť v súvislosti s Bélom Bugárom: „Béla neni … Nechal zadné vrátka. Veď som sa do neho aj nahučal.“
  • „Mumla ide do p…e. To je najväčší úspech. Tá …a mi išla po krku. Žitňanská. Miesto mumlavej nech dôjde ktokoľvek, bude ministerstvo riadiť Monika Jankovská. A to je moja opička,“ písal Kočner
  • 12. apríla zasa písal Zsuzsovej: „Nepíš, mám doobeda veľa stretnutí. A o 11.30 chcem ísť prepadnúť Hranola a nakopať ho do riti.“

Zdroj: Denník N

© Autorské práva vyhradené

746 debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kočner #Béla Bugár #vražda novinára Jána Kuciaka #Alena Zs. #sms komunikácia Mariana Kočnera