Kočnerova komunikácia: Zsuzsová bola v kontakte s Dankom. Nepoznám ju, tvrdí šéf parlamentu

Alena Zsuzsová bola údajne v kontakte s predsedom Národnej rady (NR) SR a šéfom SNS Andrejom Dankom, prezrádza komunikácia na aplikácii Threema medzi Zsuzsovou a Marianom Kočnerom. Andrej Danko tieto tvrdenia odmieta.

15.08.2019 13:26 , aktualizované: 16:12
debata (255)

Na komunikáciu Zsuzsovej s Dankom upozornil Denník N. Andrej Danko už pred niekoľkými mesiacmi komunikáciu so Zsuzsovou poprel.

O kontakte ako prvý hovoril kľúčový svedok v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej a jeden z obvinených Zoltán Andruskó. Ešte vlani vypovedal, že Alena Zsuzsová sa poznala aj s Dankom. Zsuzsová aj Andruskó sú obvinení z vraždy.

Zsuzsová prvýkrát spomenula „Andreja“ na Nový rok 1. januára 2018. „Andrejko nám napísal včera sám od seba!!:)“ písala Kočnerovi.

Kočner následne spomína „Andreja,“ keď sa snažia so Zsuzsovou zistiť, aká je situácia v koalícii potom, čo po vražde vo Veľkej Mači začali občianske protesty a nebolo jasné, ako sa ku kauze postavia vládni partneri Smeru, teda SNS a Most-Híd.

Danko spojenia so Zsuzsovou a Kočnerom odmieta

Andrej Danko odmietol, že by sa poznal s Alenou Zsuzsovou, ktorá ja obvinená v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka aj z účasti na príprave ďalších vrážd.

Na otázku, či si s Alenou Zsuzsovou písal, uviedol, že to meno mu nič nehovorí. „Ja neviem, či mi niekto písal, alebo ma kontaktoval,“ povedal a dodal, že SNS má na Facebooku 80-tisíc fanúšikov. Zároveň podotkol, že na Silvestra mu chodia tisícky správ a on odpisuje zo slušnosti takmer každému. Rovnako dodal, že cez SMS sa ho nikto nepýtal na predčasné voľby.

Rovnako si podľa svojich slov nie je vedomý toho, že by dotyčnej 1. januára 2018 posielal SMS správu. „Počas Silvestra dostávam množstvo správ na moje 20 rokov verejne známe číslo a každému sa snažím odpovedať. Tento rok som taktiež dostal tisíce SMS a každému som sa pokúsil poďakovať,“ skonštatoval. Odmieta tiež, že by mu Tóth či Marian Kočner dodávali podklady do televíznych diskusií.

„Petra Tótha a ani pani Alenu Zsuzsovú som nikdy v živote nevidel. S Marianom Kočnerom som sa videl jediný raz v živote, a to približne v roku 2014, tak ako aj s Borisom Kollárom, keď obaja prejavovali záujem o politiku. Oboch som odmietol, tak ako aj ich ponúkanú pomoc,“ uviedol v reakcii Danko.

Andrej Danko povedal, že od roku 2014 sa s Marianom Kočnerom osobne nestretol, vnímal však, že ho podceňoval. „Vylučujem akékoľvek podklady, akúkoľvek snahu využiť moju funkciu a za týmto si stojím," vyhlásil Danko. Podľa jeho slov stretnutie s Kočnerom trvalo dve hodiny. Danka udivuje, ako sa manipuluje s vážnymi vecami. Médiá podľa neho spájajú možné s nemožným, pokiaľ ide o uniknutú komunikáciu Mariana Kočnera. Zároveň Danko zdôraznil, že s Marianom Kočnerom si netyká.

Danko tiež žiada, aby SNS nikto s týmito ľuďmi nespájal. Podľa Danka bola SNS predmetom záujmu Mariana Kočnera, ale až čas ukáže, v akom rozsahu a čoho bol schopný, keď ho Danko odmietol. Predseda NR SR dodal, že na stretnutí Marianovi Kočnerom povedal, že chce SNS očistiť, zreformovať a dostať do parlamentu.

„Ak niekto vraždil, alebo vraždu organizoval, nech zhnije v base. Ale nemali by sme ubližovať niekomu, komu rôzne životné situácie a stretnutia mohli poškodiť, vyhlásil Danko,“ uviedol počas tlačovej konferencie ku Kočnerovej komunikácii. "Vylučujem akúkoľvek snahu Kočnera využiť moju funkciu a za tým si stojím, povedal.

Ku Kočnerovej komunikácii sa na tlačových konferenciách dnes vyjadrili aj líder Mosta-Híd Béla Bugára šéf Smeru Robert Fico.

Video: Béla Bugár sa na tlačovej konferencii dištancoval od kontaktov s Marianom Kočnerom, povedal o ňom, že ho považuje za zlo.

Video

© Autorské práva vyhradené

255 debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kočner #Andrej Danko #Alena Zs. #threema #sms komunikácia Mariana Kočnera