Robert Fico: Opozičné médiá chcú zlikvidovať Smer

Moje stretnutia s podnikateľom Marianom Kočnerom, ktoré sú spomínané v medializovanej údajnej komunikácii Mariana Kočnera a Aleny Zsuzsovej, obvinených z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, sa nikdy nestali. Vo štvrtok to vyhlásil predseda koaličného Smeru a bývalý premiér Robert Fico. Posadnutosť Smerom sa podľa jeho slov mení na "akýsi džihád" a príkladom je podľa Fica verejné zneužívanie neoverenej SMS komunikácie Mariana Kočnera.

15.08.2019 14:20 , aktualizované: 16:09
debata (622)

Fico priznáva, že Mariana Kočnera vídaval na spoločenských akciách, lebo bol spoločensky aktívny človek. „Ja som sa však s Marianom Kočnerom nikdy nestretol v situácii popisovaných Denníkom N,“ vyhlásil šéf Smeru s tým, že meno politika býva často zneužívané.

VIDEO: Posadnutosť Smerom sa podľa slov Roberta Fica mení na „akýsi džihád“ a príkladom je podľa Fica verejné zneužívanie neoverenej SMS komunikácie Mariana Kočnera. Viac z vyjadrení Fica si pozrite vo videu TV Pravda.

Video

Neoverená SMS komunikácia Mariana Kočnera je, ako tvrdí, verejne zneužívaná a posadnutosť Smerom sa mení na „akýsi džihád“. Fico vo štvrtok taktiež vyzval predsedu vlády Petra Pellegriniho (Smer) a ministerku vnútra Denisu Sakovú (Smer) k politickej zodpovednosti. Vyzval aj policajného prezidenta Milana Lučanského a generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára, aby urobili poriadok v orgánoch činných v trestnom konaní. Predseda Smeru očakáva aj zvolanie branno-bezpečnostného parlamentného výboru. Žiada totiž zistiť, do akej miery sú orgány činné v trestnom konaní pod politickým tlakom. „Orgány činné v trestnom konaní sa majú venovať svojej práci a nie politologickým úvahám,“ skonštatoval.

Zároveň upozornil, že keď sa v minulosti objavila údajná komunikácia advokáta a bývalého ministra vnútra Daniela Lipšica s Alenou Zsuzsovou alebo komunikácie niektorých opozičných politikov s novinármi, médiám stačilo, že to bolo označené za podvrh. „Čokoľvek povie Marian Kočner na svoju obhajobu, je klamstvo. Keď povie niečo na adresu Smeru, a môže to byť absolútne neoverené, je to absolútna pravda,“ vyhlásil Fico a pripomenul, že obvinený Marian Kočner spáchal delikty za vlády Ivety Radičovej.

© Autorské práva vyhradené

622 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Marian Kočner