Fico: 'Noví politici' slúžia spoločnosti Eset, budem sa pýtať na prepojenia so zahraničím

Predseda strany Smer Robert Fico dnes zvolal tlačovú konferenciu, v ktorej reagoval na vyhlásenia "nových politikov".

16.08.2019 14:37 , aktualizované: 16:46

VIDEO: Pozrite si vo videu TV Pravda, ako Fico zdôvodňuje previazanie spoločnosti Eset na Trubana či Kisku.

Video

Predseda Smeru Robert Fico tvrdí, že spoločnosť Eset podporuje stranu Progresívne Slovensko a jeho lídra Michala Trubana, z ktorého „sa vykľul narkoman a drogový díler“. To, čo sa teraz deje, je podľa neho typický mediálny lynč. Podľa Fica noví politici slúžia ESET-u a naznačil prepojenia tejto spoločnosti so zahraničnými tajnými službami.

Eset tvrdenia popiera

Firma Eset tvrdenia predsedu strany Smer popiera v plnom rozsahu. Nezakladajú sa podľa nej na pravde a neexistujú žiadne dôkazy, ktoré by mu nasvedčovali. Vyplýva to z oficiálneho stanoviska, ktoré spoločnosť zaslala denníku Pravda.

„Eset je absolútne apolitická firma, ktorá nikdy nepodporila konkrétneho politika alebo politickú stranu. Zároveň spoločnosť Eset nevlastní žiadne médium. Eset buduje ekonomiku Slovenska vytváraním vysoko kvalifikovaných pracovných miest, riadnym platením daní, podporou špičkového výskumu a vzdelávania, reprezentovaním Slovenska v zahraničí. Cieľom Esetu je zodpovedné podnikanie,“ píše sa vo vyhlásení.

„Mal som konzultáciu s Dankom, Bugár je dnes mimo, tak s nami nebol, a zhodli sme sa, že je to útok na koalíciu,“ povedal Fico na margo zverejňovania sms komunikácie Mariana Kočnera a dnešného vyhlásenia lídrov koalície PS/Spolu, KDH a Za ľudí.

Fico si položil otázku, „kto sú to tí noví politici?“ „Beblavý bol vo vláde možno sedem rokov predo mnou, to ja by som bol politické embryo,“ povedal o lídrovi strany Spolu Miroslavovi Beblavom, ktorému odkázal, aby „radšej rozprával, ako jeho rodina privatizovala Palmu a z čoho má rodinný dom“.

„Kiska? Dobre vieme, čo je zač,“ pokračoval v charakteristikách opozičných politikov Fico a o bývalom prezidentovi ešte povedal, že „keby mal pohrebnícvo, ukradol by mŕtvemu aj ponožky“.

Zosmiešňujúco sa vyjadril aj o Michalovi Trubanovi: „Keď je niekto potetovaný a pridajú sa k tomu ešte aj drogy, tak už je nový politik.“ Líder KDH Alojz Hlina by podľa Fica predal aj vlastnú stranu, aby bol vo vláde aj s tými, čo presadzujú registrované partnerstvo.

„Môžem sa len smiať, keď toto má byť alternatíva pre Slovensko. O osude tejto krajiny nemôže rozhodovať neoverená sms-ková komunikácia chvastúňa, ktorý sa chvastá pred nejakou ženou“, uviedol Fico na margo zverejnených správ," a zopakoval vyhlásenie zo štvrtka, že sa s Kočnerom nestretol a bez problémov pôjde aj na detektor lži.