Prokuratúra potvrdila moje slová o prepojení štátu a organizovaného zločinu, hovorí Kiska

Podľa bývalého prezidenta a lídra vznikajúcej strany Za ľudí Andreja Kisku dnes prokuratúra potvrdila jeho slová o organizovanom zločine, ktorý sa stal súčasťou štátu. "Mnohí verejní činitelia podľa prokuratúry zrejme páchali trestnú činnosť s Marianom Kočnerom a jeho partiou. Pred týždňom polícia vo svojej správe napísala, že zločinci s vplyvom na štátne orgány pracovali aj na mojej diskreditácii a v prospech strany Smer," uviedol vo svojom stanovisku Kiska.

19.08.2019 17:44
Andrej Kiska Foto: ,
Andrej Kiska
debata (255)

Pripomenul, že ako prezident stretol aj množstvo čestných policajtov, prokurátorov a sudcov. „Som rád, že nabrali odvahu hovoriť a pomenovávať veci pravým menom a konať. Chcem ich vyzvať, aby nestrácali nádej a ubezpečiť ich, že majú moju plnú podporu,“ dodal Kiska.

Dozorujúci prokurátori Úradu Špeciálnej prokuratúry dnes informovali o posune pri vyšetrovaní vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Z vyšetrovania podľa prokurátorov vyplynulo, že na rôznej závažnej trestnej činnosti sa podieľali aj predstavitelia štátnych a justičných orgánov. Niektorých z nich zároveň vyzvali, aby prišli vysvetliť niektoré komunikácie, ktoré boli zdokumentované v rámci vyšetrovania. Pokiaľ ide o komunikácie Mariana Kočnera, podľa prokurátorov majú k dispozícii „desiatky tisíc správ“. Telefón Mariana K. získali orgány činné v trestnom konaní od bývalého príslušníka SIS Petra Tótha, ktorý v prípade vystupuje ako svedok. „Je tam súhrn dôkazov, ktoré ten telefón jednoznačne identifikujú ako telefón Mariana Kočnera," uviedol prokurátor.

Prokurátori sa na tlačovej besede vyjadrili aj k medializovaným informáciám o zrušení príkazu na zadržanie nitrianskeho podnikateľa Norberta B. na jeseň minulého roku. Dôvodom podľa nich bolo, že dostali informáciu, že Norbert B. má informácie o úkonoch a mal čas sa na ne pripraviť. Úniky informácií boli podľa prokurátorov aj dôvodom, prečo sa v januári tohto roku zúžil počet príslušníkov vyšetrovacieho tímu, ktorý sa zaoberá vraždou Kuciaka.

255 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Kiska #sms komunikácia Mariana Kočnera