V prípade sudov s nebezpečným odpadom v Bratislave obvinili dvoch mužov

Policajti z Okresného riaditeľstva policajného zboru v okrese Bratislava III objasnili prípad sudov s nebezpečnými látkami, ktoré našli v bratislavskej mestskej časti Lamač a na dvoch miestach v mestskej časti Nové Mesto. Obvinili dvoch mužov, 42-ročného Seničana a 44-ročného Bratislavčana.

20.08.2019 15:58
debata (1)

Čelia obvineniu z prečinu neoprávneného nakladania s odpadmi spáchaný formou spolupáchateľstva, za ktorý im v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky. „Škoda súvisiaca s odvozom, likvidáciou sudov a následnou sanáciou a rekultiváciou územia bola vyčíslená na viac ako 13-tisíc eur,“ uviedla bratislavská krajská polícia na svojej facebookovej stránke.

Obvinení mali 10. apríla v ranných hodinách na motorovom vozidle vyniesť zo skladu na Gessayovej ulici v Petržalke dokopy 21 sudov s odpadom. Tie mali následne vyhodiť do trávnatého porastu v spomínaných lokalitách. Policajti zobrali vzorky látok z jednotlivých sudov a zaslali ich na odborné posúdenie a chemickú analýzu. Zaistené vzorky obsahovali látky, ktoré podľa Ministerstva životného prostredia SR patria medzi nebezpečný odpad. „Vyšetrovaním tohto prípadu environmentálnej kriminality sa naďalej zaoberá príslušný útvar v pôsobnosti Okresného riaditeľstva policajného zboru v Bratislave III,“ uviedli na sociálnej sieti.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #odpad #nebezpečná látka