Vo Váhu objavili tretie auto. Tentokrát v ňom bolo telo

Plánované vypúšťanie kanálovej sústavy Váhu Hričov - Mikšová - Považská Bystrica odhalilo šokujúce tajomstvo. Klesajúca hladina vody odkryla to, čo malo zostať navždy utajené. V nedeľu vytiahli z rieky tretie utopené auto. Tentokrát sa vo vnútri nachádzalo aj telo. Zatiaľ nie je jasné, o koho ide, na mieste je kriminálna polícia.

25.08.2019 15:29 , aktualizované: 16:12
debata (50)

VIDEO: Pozrite si vo videu, čo vytiahli z kanálu Váhu.

Video

Hladina rieky ešte neklesla úplne a už teraz objavili tri utopené vozidlá. Nie je jasné, či pochádzajú z trestnej činnosti.

Podľa hovorcu Slovenského vodohospodárskeho podniku Mariána Bocáka budú kanály úplne vypustené až koncom augusta, kedy je predpoklad, že hladina odkryje ďalšie zaujímavosti. „V roku 2012, kedy bola nádrž taktiež vypustená, bolo v kanáloch nájdených pár vrakov áut, trezory, zbrane a samozrejme veľa odpadu,“ povedal hovorca. Revízia kanálovej sústavy sa robí kvôli plánovanej oprave návodných betónových tesnení prívodných energetických kanálov. Tiež sa budú odstraňovať nánosy z usadzovacích bazénov na prítokoch do energetického kanála a pred vodnou elektrárňou v Považskej Bystrici. „Takáto revízia sa vykonáva v horizonte 15 až 20 rokov,“ vysvetlil Bocák.

Práce na vypúšťaní kanálovej sústavy sa začali 12. augusta a hladina sa odvtedy znižuje o približne desať centimetrov za hodinu. „Samotné práce na opravách sú naplánované od 2. septembra do 21. októbra,“ upresnil Bocák. Od 21. októbra sa začne sústava znova plniť vodou.

Hasiči vytiahli ďalšie auto z kanála Váhu. Foto: Pravda, Tatiana Michalková
kanál, váh, vypúšťanie, hasiči, auto, Hasiči vytiahli ďalšie auto z kanála Váhu.

Autá z Váhu vyťahujú pravidelne

V roku 2017 pri vypúšťaní kanála pri Krpeľanoch vylovili až osem utopených áut. Jedno z nich ukradli pri lúpežnom prepadnutí podnikateľovi zo Sučian spred jedenástich rokov. Okrem toho vytiahli štyri trezory a dve rozpolené polovice motorového vozidla.

V roku 2005 našli pri vypúšťaní kanála Váhu pri Trenčíne dvanásť utopených áut, trezor, množsvo bicyklov, práčky a pokladničku. Veci pochádzali z trestnej činnosti a vozidlá boli kradnuté.

V roku 1986 objavili okrem osobných áut dokonca aj nákladné auto, motorky a bicykle.

© Autorské práva vyhradené

50 debata chyba
Viac na túto tému: #kanál #údržba #Váh