Projekt Oklamaní: Gašpar chce porozprávať o tom, čo sa dialo po Kuciakovej vražde

Čo sa dialo po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej? Policajný exprezident Gašpar na sociálnej sieti uviedol, že by rád v sérii statusov a videí ukázal reálne udalosti po 21. februári 2018. Tvrdí, že slovenská spoločnosť sa odvtedy zmieta v nekonečnom kolotoči propagandy. Gašpar spúšťa projekt približne dva týždne potom, ako sa premiér Pellegrini vyjadril, že by sa policajný exprezident mal sústrediť na vyvrátenie všetkých podozrení, aby očistil svoje meno.

25.08.2019 22:40
Tibor Gašpar Foto: ,
Bývalý prezident Policajného zboru SR Tibor Gašpar
debata (336)

Gašpar si myslí, že smrť Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sa skoro od začiatku vyšetrovania stala nástrojom médií, mimovládnych organizácií a opozičných politikov v boji s vládnou mocou.

Policajnému exprezidentovi, ako tvrdí na sociálnej sieti, záleží na tom, aby Slováci mali možnosť si urobiť vlastný názor a porovnať informácie z médií s tými, ktoré poskytne on a podloží ich faktami. Dodáva, že mu naozaj záleží na vyšetrení dvojnásobnej vraždy.

Bývalý policajný prezident Gašpar pripustil koncom júla svoj vstup do politiky. Na sociálnej sieti uviedol, že by sa musel veľmi zamyslieť nad tým, ktorá zo strán má program a hodnoty blízke tým jeho. V kuloároch sa začalo hovoriť o tom, že Gašpar by si mohol nájsť miesto na kandidátke Smeru.

Premiér to nepovažuje za najlepší nápad. „Na základe aktuálnej situácie si nemyslím, že by mal byť pán bývalý policajný prezident súčasťou kandidátky našej strany. Možno budúcnosť ukáže niečo iné, ale ja si myslím, že pán bývalý prezident by sa možno skôr mal sústrediť na to, čo aj sám avizoval a ja mu v tom držím palce, na vyvrátenie všetkých podozrení, aby očistil svoje meno,“ vyhlásil Pellegrini.

Gašpar vymenoval niekoľko tém, ktorým sa chce venovať vo svojom projekte:

  • Aká bola naozaj činnosť polície a mňa, ako prezidenta Policajného zboru, v prvých hodinách po zistení dvojnásobnej vraždy novinára a jeho priateľky.
  • Ako to bolo naozaj s činnosťou polície a prítomnosťou riaditeľa Národnej protikorupčnej jednotky Krajmera na mieste činu.
  • Ako vznikol vyšetrovací tím, a ako sa naozaj vyšetrovalo do mája 2018.
  • Ako to bolo s komunikáciou tohto prípadu s médiami a verejnosťou.
  • Prečo naozaj musel rezignovať, len po 27 dňoch vo funkcii ministra vnútra, Kiskov nominant Tomáš Drucker, a prečo to nebola z Kiskovej strany dobrá voľba.
  • Aké boli naozaj dôvody môjho odchodu z funkcie.

Zdroj: Facebook Tibora Gašpara

© Autorské práva vyhradené

336 debata chyba
Viac na túto tému: #Tibor Gašpar #vražda novinára Jána Kuciaka