Po búrkach na severe Slovenska je bez elektriny zhruba 1 000 odberateľov

Stredoslovenská distribučná (SSD), a. s., Žilina eviduje po pondelňajších búrkach v Žilinskom kraji jednu poruchu na vysokom napätí v Kysuckom Novom Meste. Mimo prevádzky je 19 trafostaníc, čo je zhruba 1 000 odberateľov. Informoval o tom hovorca spoločnosti Miroslav Gejdoš.

26.08.2019 15:35 , aktualizované: 19:07
debata (1)

Doplnil, že na nízkom napätí evidujú 30 porúch. Väčšina výpadkov je v regióne Žiliny, Terchovej a Kysúc. Chlapi sú v teréne a odstraňujú poruchy, uviedol hovorca SSD.

Podľa riaditeľa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline Jaroslava Kapusniaka zasahujú profesionálni aj dobrovoľní hasiči pri šiestich udalostiach v okresoch Bytča, Kysucké Nové Mesto a Čadca, pričom odstraňujú najmä popadané stromy.

SHMÚ varovalo pred povodňami na Orave a Liptove

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) v pondelok varoval pred povodňami v okresoch Žilina, Martin, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Dolný Kubín a Tvrdošín. Ako píše na svojej oficiálnej webovej stránke, hydrologická výstraha prvého stupňa platí dnes do 18:00.

„Vzhľadom na očakávané prívalové zrážky pri búrkach predpokladáme prechodný výrazný lokálny vzostup vodných hladín, hlavne na malých tokoch, s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity. Je predpoklad výskytu sprievodných povodňových javov aj mimo tokov. Vývoj hydrologickej situácie budeme priebežne aktualizovať,“ píše SHMÚ.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #búrka #SHMÚ #povodne #prívalové dažde