Hnutie OĽaNO pokračuje v protestoch proti Monike Jankovskej

Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) pokračuje v protestoch proti štátnej tajomníčke Ministerstva spravodlivosti SR Monike Jankovskej. Hnutie požaduje odvolanie Jankovskej, ktorá si údajne vymenila s Marianom Kočnerom stovky správ pomocou aplikácie Threema.

27.08.2019 09:58 , aktualizované: 13:17
Monika Jankovská Foto: ,
Štátna tajomníčka Monika Jankovská.
debata (192)

Jankovská prostredníctvom sociálnej siete Facebook uviedla, že podá trestné oznámenie na lídra OĽaNO Igora Matoviča za ohováranie. OĽaNO dnes plánuje protestovať pred budovou rezortu spravodlivosti od 10:00 do 18:00. Informoval o tom hovorca hnutia Matúš Bystriansky.

Jedinou požiadavkou hnutia OĽaNO, ku ktorému sa postupne pridala aj časť demokratickej opozície, je odvolanie Moniky Jankovskej z postu štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti. „Štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika Jankovská, žena zvolená za poslankyňu za stranu Smer v parlamentných voľbách, si aktívne dopisovala s objednávateľom vraždy. Dopisovala si s ním aj v tom čase, keď všetci dobre vedeli, že je hlavným podozrivým z objednávky vraždy. Je to najsilnejší a priamy dôkaz toho, že Smer je zodpovedný za vraždu Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej,“ uviedol Matovič, ktorý považuje nečinnosť a čakanie premiéra Petra Pellegriniho (Smer) a ministra spravodlivosti Gábora Gála (Most-Híd) za „arogantný cynizmus.“

Matovič pripomenul, že aj keď teraz od Jankovskej dávajú všetci ruky preč a odporúčajú jej zváženie zotrvania vo funkcii, nie sú schopní vyvodiť voči nej politickú zodpovednosť. „Gábor Gál a Peter Pellegrini hovoria, že treba počkať, kým to orgány činné v trestnom konaní vyšetria. Ako vždy, spoliehajú sa na to, že aj táto kauza prehrmí a ľudia na to všetko nakoniec zabudnú. Nie sú schopní buchnúť po stole a vyvodiť voči smeráckej mafiánskej spojke zodpovednosť. Svojím nekonaním však Pellegrini a Gál len potvrdzujú, že tento systém im vyhovuje. Toto je únos štátu v priamom prenose,“ dodal.

Premiér Pellegrini: V prípade Jankovskej musíme byť veľmi rozvážni

Musíme byť veľmi rozvážni a konať na základe dôkazov. V utorok to povedal premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) v súvislosti s medializovanými podozreniami z väzieb štátnej tajomníčky Moniky Jankovskej na Mariana Kočnera, ktorý je obvinený z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka.

„Len čo dostanem čo i len polodôkaz alebo relevantný náznak, budem dôrazne konať,“ skonštatoval premiér s tým, že bude hľadať spôsob, ako podozrenia overiť. Dodal, že aj s prezidentkou hovoril o tom, že musia byť rozvážni.

„Buďme veľmi pozorní, aby sme nerobili veľké chyby. Ja nikoho nekryjem, nikoho kryť nemienim a nikoho kryť nebudem. Ale dajte mi dôkaz na stôl,“ dodal. Garantoval, že v rozhodnutí mu nikto nebráni.

VIDEO: Matovič tvrdí, že Jankovská je mafiánska prostitútka. Jankovská na neho podáva trestné oznámenie. (TV Pravda 26.8.2019)

Video
192 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #Marian Kočner #Monika Jankovská