Novým prezidentom Hasičského a záchranného zboru sa stal Nereča

Novým prezidentom Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) sa stal Pavol Nereča. V utorok ho do funkcie vymenovala ministerka vnútra Denisa Saková (Smer). Prezídium HaZZ o tom informovalo na sociálnej sieti.

27.08.2019 13:57 , aktualizované: 14:48
debata (7)

„Medzi moje prvé kroky bude určite patriť nastavenie štruktúry HaZZ tak, aby vyhovovala potrebám HaZZ, a zameranie sa na úlohy, ktoré sa doteraz nedarilo vyriešiť, ako napríklad zabezpečenie kontinuálneho vystrojovania príslušníkov HaZZ, posilnenie výkonu zásahovej zmenovej služby na menších hasičských staniciach. Tiež sa chcem zamerať na prehĺbenie spolupráce medzi HaZZ a Dobrovoľnou požiarnou ochranou (DPO) SR na viacerých úrovniach,“ uviedol nový prezident slovenských hasičov.

Svoju pracovnú kariéru začal Nereča v roku 1990 na Okresnom národnom výbore v Nitre, kde pôsobil na Okresnej správe zboru Požiarnej ochrany na pozíciách požiarnik a starší požiarnik do roku 1996. Nasledujúce dva roky pracoval na pozícii operačného dôstojníka na Krajskom úrade v Nitre na odbore požiarnej ochrany v pozícii operačného dôstojníka, v roku 1998 sa na tomto odbore stal náčelníkom oddelenia operatívno-technického. V rokoch 2001 až 2010 zastával funkciu vedúceho oddelenia operatívno-technického na Krajskom riaditeľstve HaZZ v Nitre. Prvého októbra 2010 bol vymenovaný do funkcie krajského riaditeľa KR HaZZ v Nitre, v ktorej pôsobil až doposiaľ.

Alexander Nejedlý, ktorý funkciu prezidenta HaZZ zastával s prestávkou od roku 2008, sa na základe vlastnej žiadosti rozhodol po 35 rokoch ukončiť svoju profesijnú kariéru. V pondelok o tom informovalo komunikačné a organizačné oddelenie Prezídia HaZZ.

Počas pôsobenia Nejedlého došlo podľa HaZZ k zlepšeniu postavenia hasičov v spoločnosti, najmä prijatím zákona o sociálnom zabezpečení profesionálnych hasičov v podobe výhod, ako sú zdravotná starostlivosť, preventívne prehliadky, rekondičné pobyty a výsluhové dôchodky.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Nejedlý #HaZZ #Hasičský a záchranný zbor