Za vraždu Šufliarskeho 100-tisíc, za Lipšica 200-tisíc, poprava Žilinku za 70-tisíc

Z prípravy úkladnej vraždy prokurátorov Maroša Žilinku a Petra Šufliarskeho a advokáta Daniela Lipšica boli 14. augusta obvinení Alena Zsuzsová, Zoltán Andruskó, Tomáš Szabó a Miroslav Marček. Popravy Žilinku a Lipšica si mala objednať Zsuzsová prostredníctvom Andruskóa na jeseň 2017 u Szabóa a Marčeka.

03.09.2019 10:07
debata (97)

Zsuzsová si mala objednať vraždu Šufliarskeho za 100-tisíc eur, Lipšica za 200-tisíc a Žilinku za 70-tisíc. Informovala TV Markíza, ktorá má k dispozícii dokument detailne popisujúci prípravy na tieto zločiny.

Podľa informácií Pravdy páchatelia na vraždu vtedajšieho prvého námestníka generálneho prokurátora Šufliarskeho v roku 2018 zvažovali rozstrieľanie alebo použitie nástražného výbušného systému. „Spôsob vykonania mal vyzerať ako mafiánska poprava,“ priznal sám Šufliarsky. Motívom mala byť jeho práca. Pri obhliadke Šufliarskeho domu zachytila zločincov kamera.

Podľa Markízy Andruskó na vraždu Lipšica a Žilinku najskôr oslovil na realizáciu Maďarov, ktorí to odmietli. Potom sa obrátil na Szabóa, ktorý sa chcel poradiť s Marčekom. Napokon súhlasili, nikoho však za dva mesiace nezavraždili. Zsuzsovej mal tvrdiť, že sa na tom stále robí až kým podľa neho nezadala objednávku na Jána Kuciaka.

TV Pravda (26.8.2019) – Prokurátor Žilinka: Objednanie vraždy mojej manželky a detí mnou otriaslo. Je to niečo neslýchané v 21. storočí

Video

© Autorské práva vyhradené

97 debata chyba
Viac na túto tému: #Daniel Lipšic #Peter Šufliarsky #Maroš Žilinka #vražda novinára Jána Kuciaka