Mazurek povedal to, čo si myslí takmer celý národ, vyhlásil Fico

Exposlanec Národnej rady SR Milan Mazurek (ĽSNS) povedal to, čo si myslí takmer celý národ. Uviedol to predseda Smeru Robert Fico vo videu na sociálnej sieti na margo Mazurekovho právoplatného odsúdenia za hanobenie národa, rasy a presvedčenia. Fico tvrdí, že orgány činné v trestnom konaní a súdy často rozhodujú pod tlakom médií a nie na základe skutočných dôkazov. Dodal, že Smer je strana s jasnou protifašistickou orientáciou.

05.09.2019 16:26 , aktualizované: 19:50
Robert Fico Foto: ,
Robert Fico
debata

Rešpektujem rozsudok Najvyššieho súdu (NS) SR voči poslancovi NR SR Mazurekovi, ale zaraďujem ho do kategórie mediálnych, po ktorom budú preferencie pána Kotlebu a jeho strany utešene rásť. Fico dodal, že ak niekoho popravíte za pravdu, urobíte z neho národného hrdinu.

Trojčlenný senát NS SR odsúdil Milana Mazureka za extrémistické trestné činy na peňažný trest vo výške 10 000 eur. NS SR sprísnil v utorok (3. 9.) na svojom verejnom zasadnutí minuloročný rozsudok Špecializovaného trestného súdu v Pezinku (ŠTS), čo sa týka výšky peňažného trestu. Verdikt je právoplatný. Mazurek tak už nie je poslancom Národnej rady (NR) SR.

Mazurek čelil obžalobe pre jeho hanlivé výroky na adresu rómskeho etnika, ktoré majú rasistický charakter, odvysielané v októbri 2016 v Rádiu Frontinus.

Pellegrini víta Mazurekov odchod z NR SR

Predseda vlády Peter Pellegrini (Smer) víta skutočnosť, že odsúdený extrémista už nebude sedieť v Národnej rade SR. Informoval o tom tlačový odbor Úradu vlády SR. Rozhodnutie Najvyššieho súdu SR, ktorý Mazureka odsúdil, berie Pellegrini ako vážne varovanie, že nemožno verbálne šíriť nenávisť. Premiér taktiež uviedol, že je a vždy bol presvedčený, že fašizmus a extrémizmus nemajú miesto v slušnej spoločnosti. Ako Banskobystričan má obzvlášť úprimný vzťah k hodnotám SNP a dodržiavanie týchto hodnôt vníma ako napĺňanie odkazu tých, ktorí položili životy za našu slobodu, uvádza sa v tlačovej správe.

SNS je prekvapená a v šoku z vyjadrení Fica

Slovenská národná strana (SNS) je prekvapená a v šoku z vyjadrení predsedu Smeru Roberta Fica, ktorý obdivuje prejavy extrémizmu Mazureka, uvádza sa v stanovisku strany. Informovala o tom hovorkyňa SNS Zuzana Škopcová.

Koaličná SNS dúfa, že si ich koaličný partner uvedomuje, „že podpora extrémizmu v akejkoľvek podobe je vysoko spoločensky nebezpečná“. Národniari dodávajú, že to nie je akceptované v Bruseli ani v Moskve.

Ravasz: Zvolebnieva sa a Fico opäť vyťahuje protirómsku rétoriku

Zvolebnieva sa a Robert Fico opäť vyťahuje protirómsku rétoriku, uviedol na sociálnej sieti splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity Ábel Ravasz (Most-Híd). Reagoval tak na vyjadrenie predsedu Smeru Roberta Fica.

Je smutné, že si o občanoch Slovenska myslí, že majú rovnaký názor ako Mazurek a jeho družina a žiaľ aj on sám, napísal Ravasz. Fica podľa neho neoprávňuje jeho nervozita k tomu, aby rozdúchaval národnostné vášne. Podľa splnomocnenca vlády pre rómske komunity je to nedemokratické, neetické a nebezpečné. Správajme sa ako zodpovední politici, hodní 21. storočia a demokratického Slovenska, dodal.

Vyjadrenia Fica kritizuje aj poslankyňa opozičnej SaS Natália Blahová. Tá vyzvala orgány činné v trestnom konaní, aby začali Fica stíhať. Robert Fico týmto výrokom nepriamo tvrdí, že odsúdený mal pravdu a výroky, ktoré boli uznané Najvyšším súdom SR za hanlivé a fašistické, sú pravdou. Preto by mali konať orgány činné v trestnom konaní, vyzvala Natália Blahová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Milan Mazurek