Opozícia sa trasie, Čaputová zostavuje úradnícku vládu. Bez väčšiny v parlamente

Rozbitá opozícia sa už trasie z toho, ako bude po budúcoročných voľbách vládnuť a prezidentka Zuzana Čaputová hovorí, že ak padne súčasná vláda, zostaví úradnícky kabinet. Nie je to fikcia? Mohla by byť. Veď opozícia nemá dosť hlasov na to, aby teraz vládla a preferencie ju po budúcoročných voľbách pasujú do vlády len v prípade zostavenie krkolomnej 7-koalície. To, že Čaputová už hovorí o úradníckom kabinete je od prezidentky trúfalé, keďže nič nenaznačuje, že by súčasná vláda na čele s Petrom Pellegrinim mala padnúť. V prípade prezidentky je zrejme želanie otcom myšlienky.

08.09.2019 06:00
debata (626)

Štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika Jankovská na základe podozrení z kontaktov s Kočnerom rezignovala, aj keď dôkazy nie sú a ona vinu poprela. Iní politici, ktorí mali dokázateľné kontakty s Kočnerom či mafiou (Boris Kollár, Richard Sulík, Igor Matovič aj Andrej Kiska), bijú do súčasnej vlády a presviedčajú ľudí, aby ich volili, lebo oni vraj spasia krajinu. Budúcoročné voľby by mali byť 29. februára a blížiacemu sa rozdávaniu parlamentných kariet zo strany voličov zodpovedá aj dianie na politickej scéne. To uplynulý týždeň rezonovalo aj na Pravda TV. Pozrite si TOP 10 videí týždňa nielen z oblasti politiky.

Video

1.

Politický analytik Ján Baránek o kauze Jankovská: Odvolávanie bez dôkazov je anarchia.

***

Video

2.

Monika Jankovská: Chceli ste moju verejnú popravu, tak ju tu máte

***

Video

3.

Veronika Remišová verzus Igor Matovič: Kto hovorí pravdu, a kto klame?

***

Video

4.

Peter Pellegrini: Nebojíme sa schôdze k môjmu odvolávaniu. Richard Sulík: Premiér sa zľakol, je slabý.

***

Video

5.

Robert Fico: Vôbec nejde o Mazureka, ide o naše pokrytectvo. Predseda Smeru Robert Fico bol hosťom relácie Ide o pravdu, ktorú moderuje Zuzana Martináková.

***

Video

6.

Štefan Harabin: Kradnú našu vlasť, nebudem sa nečinne pozerať. Harabin nebude kandidovať na predsedu Najvyššieho súdu, ale z jeho slov vyplynulo, že môže kandidovať v nadchádzajúcich parlamentných voľbách.

***

Video

7.

Ďalšia bitka na Obchodnej ulici v Bratislave. Kamera zachytila útočníka.

***

Video

8.

Varovanie pre slovenských vodičov z Poľska. Tragédia po jazde na červenú.

***

Video

9.

Dráma v Petržalke. Pozrite si, kde narkoman týral mladú ženu.

***

Video

10.

Panika zo školy? Pozrite si, ako to zvládajú štvorčatá z Teplíc.

***

© Autorské práva vyhradené

626 debata chyba
Viac na túto tému: #TOP 10 videí týždňa TV Pravda