Žiaci dostávajú vzdelávacie poukazy na mimoškolskú činnosť

Základné a stredné školy majú podľa zákona čas na vydanie vzdelávacích poukazov na mimoškolskú činnosť svojim žiakom do utorka (10. 9.). Následne, do 25. septembra, si žiak môže vybrať konkrétne záujmové vzdelávanie a poukaz odovzdať škole alebo školskému zariadeniu, ktoré toto vzdelávanie poskytuje. TASR o tom informovali z odboru komunikácie a protokolu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVŠ) SR.

09.09.2019 11:32
debata

Hodnota vzdelávacieho poukazu je na tento rok stanovená na 32 eur (3,2 eura na jeden mesiac). Škola nemôže brániť svojim žiakom, aby poukaz použili v inej škole alebo školskom zariadení. Môže ísť aj o centrá voľného času či základné umelecké školy. Žiak nie je povinný poukaz odovzdať žiadnemu poskytovateľovi záujmového vzdelávania a vtedy sa nevyčerpané finančné prostriedky presúvajú na iný účel v rozpočte rezortu školstva, napríklad na dohodovacie konanie.

V minulom školskom roku žiaci využili takmer 560 000 poukazov, za ktoré MŠVVŠ SR vyplatilo zriaďovateľom viac ako 17,7 milióna eur.

debata chyba
Viac na túto tému: #školy #žiaci #vzdelávacie poukazy