Kočner si mal rozumieť s Nicholsonovou, tá hovorí o diskreditačnej kampani

Lucia Ďuriš Nicholsonová odporúča novinárom, aby riešili kontakty Mariana Kočnera s predstaviteľmi Smeru a nie jej stretnutie s Kočnerom z minulosti, keď bola ešte novinárka. Politička, ktorá má aktuálne pozastavené členstvo v strane SaS, takto reagovala na video, ktoré sa aktuálne šíri sociálnymi sieťami. Ide o video z obdobia kauzy Sasanka (rok 2010), v ktorom Kočner hovorí, že sedel s Nicholsonovou v parku na lavičke dve hodiny, rozprávali sa a rozumeli si.

11.09.2019 06:00
debata (352)

VIDEO: Pozrite si, ako Kočner vo videu spomína na jeho stretnutie s Nicholsonovou a ako dané stretnutie spätne dnes hodnotí samotná Nicholsonová.

Video
Nicholsonová pôsobila do roku 2007 ako novinárka a jej stretnutie s Kočnerom zrejme prebehlo práve ešte v čase, kedy pôsobila v médiách. V politike je Nicholsonová od roku 2010. Aktuálne pôsobí v europarlamente ako predsedníčka výboru pre zamestnanosť a sociálne veci. V SaS má Nicholsonová pozastavené členstvo.

Kočner bol roky považovaný za kontroverzného podnikateľa s kontaktmi na vplyvných ľudí v rámci celého politického spektra. V rámci kauzy Sasanka sa ukázalo, že Kočner sa v roku 2010 dohodoval s Richardom Sulíkom aj na voľbe generálneho prokurátora. S bývalým ministrom a šéfom Markízy Pavlom Ruskom je Kočner obžalovaný v kauze televíznych zmeniek. Kočner je tiež obvinený v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice a to ako objednávateľ vraždy.

Z aktívnych politikov priznal stretnutie s Kočnerom aj líder OĽaNO Igor Matovič, ktorý uviedol, že si nepamätá presne jeho obsah. Údajný prepis, v ktorom bolo, že sa bavili o úplatkoch však Matovič odmietol a označil za podvrh. Ako to s údajnými úplatkami bolo, ale Matovič nepovedal.

Kočner sa mal v správach, ktoré prenikli na verejnosť, chváliť aj tým, že má vplyv na Roberta Kaliňáka (Smer). Ten to rezolútne odmietol s tým, že si s Kočnerom nepísal. Rokovanie s Kočnerom odmietol aj Béla Bugár (Most – Híd) s tým, že sa s ním na dovolenke len pozdravil. Predseda parlamentu Andrej Danko (SNS) povedal, že sa s Kočnerom stretol len raz a ďalej s ním nekomunikoval a odmieta akékoľvek spájanie s ním.

Naposledy zarezonovala kauza údajných kontaktov Kočnera s Monikou Jankovskou. Tá ako nominantka Smeru následne odstúpila z postu štátnej tajomníčky rezortu spravodlivosti. Zároveň ale povedala, že si s Kočnerom nikdy nepísala a nepozná ho a odstúpenie zdôvodnila mediálnym lynčom a snahou o ochranu svojej rodiny.

V uniknutých údajných správach sa Kočner mal chváliť aj tým, že pre svoju budúcu politickú stranu získal športovcov ako Petra Sagana, Dominiku Cibulkovú či Veroniku Zuzulovú. Líder Smeru Robert Fico poukázal na to, že novinári prepojeniam Kočnera na športovcov neveria, ale správy o údajných kontaktoch Kočnera na predstaviteľov Smeru berú automaticky ako pravdu.

© Autorské práva vyhradené

352 debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kočner #Lucia Ďuriš Nicholsonová