Marian Kočner bol obvinený v prípade motákov

Vyšetrovateľ národnej protizločineckej jednotky NAKA obvinil Mariana Kočnera v prípade motákov z pokusu zločinu marenia spravodlivosti. V jednom prípade sa mal pokúsiť o sfalšovanie dôkazu v kauze zmeniek. Lístočky tajne vynášané z väznice, mal Kočner písať viacerým vplyvným ľuďom, od ktorých si sľuboval pomoc pri prepustení z väzby. Správu priniesla Polícia SR na sociálnej sieti.

12.09.2019 10:50
debata (87)

O motákoch sa verejnosť dozvedela cez anonymný e-mail, ktorý 19. decembra dostali viaceré redakcie. „V trestnom spise je informácia, že Kočner z väzby cez svojho advokáta Andreja Šabíka posielal listy tzv. motáky alebo lístočky s inštrukciami určené svojmu dlhoročnému kamarátovi – novinárovi a exsiskárovi Petrovi Tóthovi.

Jedná sa o Kočnerove vlastnoručne písané dokumenty. V týchto motákoch inštruoval Petra Tótha, čo konkrétne má vykonať, aby zariadil jeho prepustenie z väzby,“ písal anonym. Následne ich existenciu potvrdila aj polícia. „Policajti NAKA zaistili „motáky“ – lístočky 26. novembra 2018 a overené fotokópie všetkých lístočkov odstúpili dozorovému prokurátorovi,“ uviedlo policajné prezídium. Tóth vtedy tieto informácie iba označil za snahu o jeho diskreditáciu.

© Autorské práva vyhradené

87 debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kočner #Kočnerove motáky