Národná kriminálna agentúra ohlásila čistky

Zmeny v NAKA avizoval prezident Policajného zboru (PZ) Milan Lučanský krátko po svojom nástupe, keď sa oboznámil s výsledkami analýzy jej činnosti. K zmenám na útvare má dôjsť v blízkej budúcnosti, píše na sociálnej sieti polícia.

18.09.2019 18:55
debata (23)

Polícia ďalej priblížila, že reorganizácia NAKA je dlhodobý proces, ktorý nie je robený tzv. „na kolene“, ale vychádza z presných čísel, rozhovorov a podrobných analýz. Na základe tohto musíme s poľutovaním konštatovať, že najhoršie z analýz vyšla práve protidrogová jednotka, expozitúra Bratislava. Príkladom je, že za tento a predchádzajúci rok predložili do trestného konania 8 prípadov, pri počte 15 osôb (v porovnaní s ostatnými protidrogovými expozitúrami je to približne o polovicu menej).

Z týchto čísel jasne vyplýva, že ich vedúci nemohol korektne vyhodnocovať (tiež skončil na pozícii vedúceho).

„S čistým svedomím môžeme povedať, že títo ľudia neboli prínosom pre špecializovaný útvar akým je NAKA, kde by mali byť zaradení len najlepší a najefektívnejší policajti. Takýmto istým kľúčom pristupuje riaditeľstvo NAKA ku všetkým expozitúram. Najlepší policajti, ktorí pracovali aj na tých zvyšných, na svojich miestach zostávajú a budú pokračovať vo svojej práci“, uvádza Polícia.

Podľa polície je tak isto potrebné si uvedomiť, že každý jeden policajt je policajtom Policajného zboru SR, nie policajtom NAKA alebo policajtom OR PZ. Policajný zbor je bezpečnostná ozbrojená zložka a tak ako sa vyvíja spoločnosť a bezpečnostná situácia na Slovensku, tak sa musí vedieť flexibilne prispôsobiť aj Policajný zbor.

„Prezident PZ je toho názoru, že efektívnejšie je regionálne riadenie ako líniové. Tým, že zmeníme líniové riadenie na regionálne, zanikne podstatné množstvo vedúcich pracovníkov s riadiacimi príplatkami, z čoho vyplynú nemalé finančné úspory na strane MV SR. Reorganizácia a personálne zmeny sa týkajú celej agentúry, presné počty uvedieme, až keď bude ukončená“, uzavrela polícia na sociálnej sieti.

© Autorské práva vyhradené

23 debata chyba
Viac na túto tému: #NAKA #čistky