Po mimoriadnom pristátí vo Varšave dorazil vládny špeciál do Bratislavy

Vládny špeciál letky Ministerstva vnútra (MV) SR s delegáciou predsedu NR SR Andreja Danka v utorok približne o 22.00 h pristál v Bratislave, kam dorazil z maďarskej metropoly Budapešť. V Budapešti z lietadla vystúpila delegácia predsedu maďarského Národného zhromaždenia Lázslóa Kövéra.

24.09.2019 19:08 , aktualizované: 22:44
Poľsko Varšava SR vládny špeciál pristátie... Foto: ,
Na snímke policajné, záchranné a bezpečnostné vozidlá počas zásahu zdravotnej služby na letisku vo Varšave 24. septembra 2019.
debata (65)

Do Budapešti smerovalo lietadlo z poľskej Varšavy, kde muselo mimoriadne pristáť pre zdravotné komplikácie Lázslóa Kövéra. Vo Varšave ho ošetrili zdravotníci.

Vládny špeciál z eurázijského samitu v kazašskom hlavnom meste Nur-Sultan pôvodne smeroval do Bratislavy. Pre nečakané zdravotné problémy Lázslóa Kövéra požiadal Danko kapitána lietadla o mimoriadne pristátie vo Varšave.

„Je prirodzené, že ak nastane situácia, aká nastala, snažíme sa pomôcť. Som rád, že náš kolega je v Budapešti a že sme mu pomohli,“ povedal Danko novinárom po prílete do Bratislavy. O detailoch zdravotného stavu svojho maďarského partnera sa podľa svojich slov nechcel informovať.

„Rozhodol som sa, že nebudeme riskovať a ohrozovať jeho zdravotný stav. Verím, že by sa tak zachoval každý,“ doplnil Danko s tým, že Kövér mu adresoval poďakovanie.

65 debata chyba
Viac na túto tému: #vládny špeciál #Andrej Danko