Hnutie Összefogás-Spolupatričnosť odovzdalo potrebné podpisy na registráciu

Vznikajúce hnutie Összefogás-Spolupatričnosť dnes odovzdalo potrebné podpisy na svoju registráciu. Podľa splnomocnenca prípravného výboru hnutia Szabolcsa Mózesa za tri týždne vyzbierali viac ako 15-tisíc podpisov. Potrebných je 10-tisíc.

25.09.2019 15:09
debata (2)

Cieľom hnutia je zabezpečenie maďarského zastúpenia v parlamente a zmena vlády v prospech slušného Slovenska. Podľa predstaviteľov a zakladateľov hnutia maďarskí voliči chcú zmenu a spojenie maďarských síl, ktorú Most-Híd a SMK nevedeli priniesť. Ako uviedli na tlačovej besede začiatkom septembra, hnutie zakladajú ľudia mladšej a strednej generácie, doposiaľ pôsobiaci prevažne v občianskej sfére. K iniciatíve sa ako členovia prípravného výboru symbolicky pridali aj dvaja bývalí politici, reprezentanti dvoch názorových prúdov: bývalá poslankyňa EP Edit Bauer a bývalý ponovembrový podpredseda vlády Gábor Zászlós.

V piatok 13. septembra bývalý europoslanec József Nagy oznámil, že vystupuje z koaličnej strany Most-Híd. Pripojil sa k hnutiu Összefogás-Spolupatričnosť.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #hnutie #Összefogás-Spolupatričnosť