Dôvera považuje schválenie stratifikácie nemocníc za dobrú správu

Schválenie stratifikácie nemocníc vládou SR je dobrou správou pre pacienta aj pre celú ústavnú zdravotnú starostlivosť. Uviedol to hovorca zdravotnej poisťovne Dôvera Matej Štepianský.

28.09.2019 13:21
debata (3)

Odsúhlasenie reformy na úrovni ministrov je podľa Dôvery dôležitým krokom pri presadzovaní stratifikácie do praxe. „Veríme, že v ďalšom legislatívnom procese sa podarí podobu reformy zdokonaliť natoľko, aby pacientom priniesla čo najvyššiu kvalitu a bezpečnosť pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti v slovenských nemocniciach,“ povedal Štepianský.

Podporu projektu stratifikácie vyjadrili i Všeobecná zdravotná poisťovňa aj Union zdravotná poisťovňa, jej spustenie považujú za nevyhnutné.

Vláda v piatok (27. 9.) odobrila zákon o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, ktorý prináša reformu slovenských nemocníc. Po rokovaní kabinetu to potvrdil premiér Peter Pellegrini (Smer) s tým, že reforma je naplánovaná na niekoľko volebných období.

Zmyslom navrhovanej právnej úpravy je, aby sa špecializovaná zdravotná starostlivosť a niektoré typy najmä invazívnych a operačných zdravotných výkonov koncentrovali do nemocníc, kde na ich poskytnutie majú potrebné zručnosti a skúsenosti, čím sa zabezpečí lepšia kvalita poskytovanej zdravotnej starostlivosti. Parlament sa návrhom má zaoberať na najbližšej schôdzi.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Poisťovňa Dôvera #stratifikácia nemocníc