Remišová očakáva útoky na Kisku pre daňové úniky

Mimoparlamentná strana Za ľudí očakáva útoky voči exprezidentovi Andrejovi Kiskovi (Za ľudí) v súvislosti s daňovými kauzami, ktoré ešte stále nie sú doriešené. Povedala to poslankyňa a podpredsedníčka novovzniknutej strany Za ľudí Veronika Remišová v nedeľňajšej diskusnej relácii televízie TA3 V politike.

29.09.2019 14:03
debata (93)

Hovorí tiež, že všetky informácie týkajúce sa týchto káuz vychádzajú z nenávisti Roberta Fica (Smer-SD) voči Kiskovi, ktorý bol stále „neochvejným bojovníkom proti expremiérovi Ficovi (Smer-SD)“. „Nie je (Fico – pozn. TASR) vďaka nemu premiérom. Nestal sa vďaka nemu ani prezidentom, ani ústavným sudcom,“ povedala Remišová.

Remišová nepodporí zákon o stratifikácii nemocníc, ktorý do parlamentu predkladá ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská (nominantka Smeru-SD), pretože má výhrady voči tomu, akým spôsobom je toto opatrenie prezentované. Poukazuje na to, že s reformou prichádza ministerka vlády, ktorej predsedovia koaličných strán túto zmenu nepodporujú. „Je pri moci 12 rokov a prichádzajú s týmto zákonom päť mesiacov pred skončením vlády. Teraz prichádzajú s niečím, čomu oni hovoria, že je to mimoriadne zásadná zmena,“ skonštatovala Remišová, ktorá si myslí, že zákon treba ešte dopracovať.

O tom, či oslovia odídencov zo SaS, sa v strane ešte nerozprávali. Strana nechce otvárať tému registrovaných partnerstiev komunity LGBTI ani potraty. Podľa Remišovej chcú riešiť problémy, ktoré sú na Slovensku najvypuklejšie.

Dvojciferné číslo strany Za ľudí v parlamentných voľbách považuje jej podpredsedníčka za reálne. „Pomaly, ale postupne rastieme. Sme štvrtá najsilnejšia strana na politickej scéne. Určite si na to trúfame,“ tvrdí Remišová.

93 debata chyba
Viac na túto tému: #dane #Andrej Kiska #Veronika Remišová #Za ľudí