Danko: SNS je proti rušeniu nemocníc, skôr je za výstavbu s heslom „Nefeť pleseň, likviduj ju!“

Ak v súčasnosti niekto hovorí, že stratifikácia nemocníc vyrieši konečne problém zdravotníctva, tak podľa predsedu SNS Andreja Danka vznikajú ďalšie otázky.

29.09.2019 18:21
debata (27)

„Aký je vzťah štátnych a súkromných nemocníc,“ pýta sa Danko. „Uvedomujem si, že nie v každej menšej obci môže byť reálne pôrodnica. Som zásadne proti rušeniu štátnych nemocníc. Som proti, aby sme ustupovali súkromnému sektoru. Skôr som čakal, že pani ministerka (Andrea Kalavská – pozn. redakcie) príde a povie, ako sa dá rýchlo postaviť nemocnica, ktorá sa nám rozpadáva na Kramároch,“ dodal v tlačovej správe predseda SNS.

Problémom zdravotníctva je podľa Danka aj vysoká cena liekov a to, že nemáme systémový nákup liekov, či štruktúru. "SNS nebola zodpovedná za zdravotníctvo a strana nedovolí rušenie nemocníc. Je mi veľmi ľúto, že sa takýmto spôsobom premrhali štyri roky v zdravotníctve,“ dodáva predseda SNS.

„Ak sa za štyri roky nič v zdravotníctve neurobilo, ak sa nemocnice pre ľudí nestavajú, ak nie je jasná sieť štátnych nemocníc, tak celá reforma pod názvom stratifikácia nemocníc je s prepáčením taký „odrb“ na občanov Slovenska.

Hovorilo sa vraj, že sa nedostavaná nemocnica búra. Mám ale pocit, že sa ešte poriadne s búracími prácami ani nezačalo. Je potrebné riešiť výstavbu a opravy nemocníc. Mám za sebou ťažkú operáciu a viem, čo je to ležať v neistote. Práve preto sme navrhli zákon, ktorý pomôže rýchlejšie opravovať nemocnice a internáty,“ vyhlásil k reforme zdravotníctva Andrej Danko.

Novelu zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, ktorá obsahuje aj reformu nemocníc, odsúhlasili ministri na piatkovom mimoriadnom rokovaní vlády. Cieľom novely je podľa rezortu zdravotníctva najmä zlepšenie kvality a podmienok poskytovania zdravotnej starostlivosti pre pacientov, pri zachovaní potrebnej dostupnosti zdravotnej starostlivosti. Najväčšia reforma slovenského zdravotníctva tak smeruje do parlamentu.

27 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Danko #stratifikácia nemocníc