Slovensko.Digital pripravuje aplikácie k parlamentným voľbám

Občianske združenie Slovensko.Digital pripravuje aplikácie na zjednodušenie účasti na parlamentných voľbách v roku 2020 pre občanov, ktorí počas volieb nebudú v mieste svojho bydliska. Informoval o tom Matúš Kollár zo Slovensko.Digital.

30.09.2019 14:21
debata (8)

Na portáli Návody.Digital si po spustení aplikácie budú môcť občania požiadať o voličský preukaz na voľbu mimo svojho trvalého bydliska. V priebehu pár minút si vygenerujú žiadosť, ktorú následne odošlú obci alebo mestu, v ktorom majú svoj trvalý pobyt.

Účasť vo voľbách chce Slovensko.Digital zjednodušiť aj Slovákom, ktorí budú počas volieb v zahraničí. Vyplnením formulára si vygenerujú žiadosť, ktorú musia v prípade, že nemajú trvalý pobyt na území SR, doručiť na Ministerstvo vnútra SR. Ak majú Slováci v zahraničí trvalý pobyt na území Slovenska, musia žiadosť poslať svojej obci alebo mestu.

„Aplikácie, ktoré zjednodušujú proces žiadosti o voličský preukaz pre množstvo ľudí, pripravujeme od roku 2015. O moderný, jednoduchý a užívateľsky príjemný spôsob požiadania o voličský preukaz alebo o žiadosť o voľbu poštou zo zahraničia je vždy mimoriadny záujem zo strany občanov. Veríme, že aj takéto jednoduché riešenia pomôžu množstvu občanov zúčastniť sa volieb do Národnej rady SR,“ poznamenal Ján Suchal z občianskeho združenia. Aplikácie budú používateľom dostupné už v najbližších týždňoch.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko.Digital #parlamentné voľby 2020