Spis dvojnásobnej vraždy má 26-tisíc strán

Spis, ktorý má zhruba 26-tisíc strán, si chce Zlatica Kušnírová, matka archeologičky Martiny, ktorú zavraždili s jej snúbencom Jánom Kuciakom minulý rok vo februári, prečítať počas zimných večerov.

07.10.2019 13:15 , aktualizované: 22:39
debata (9)

VIDEO: Zlatica Kušnírová, mama Martiny, ktorú zavraždili vlani vo februári spolu s novinárom Jánom Kuciakom hovorí o tom, že sa vyšetrovanie blíži ku koncu.

Video

„Zatiaľ ho nemám, mali by sa nám robiť kópie. Ak ho dostanem, určite ho chcem preštudovať,“ tvrdí Kušnírová, ktorá sa neobáva toho, že ešte nájde niečo, čo by ju mohlo šokovať. „Už horšie ako fotografie priamo z miesta, kde oni ležia, a to, čo Marian Kočner písal na Janka a na Martinku, proste hnusné, škaredé slová, ani po smrti im nedal pokoj. Neviem, či ma to bude raniť alebo skôr nahnevá, čo tam môže byť, lebo neviem detaily,“ dodala.

„Veľká vďaka patrí vyšetrovateľovi a jeho tímu, že aj napriek všetkým okolnostiam a tlakom, ktoré museli znášať, to takto ustáli a vyšetrili. Som mu nesmierna vďačná a nadobudneme aký-taký pokoj, keď sa to nejako dotiahne do konca,“ konštatovala Kušnírová. Spomenula, že dostávala upozornenia, že vyšetrovanie môže trvať aj desať rokov a teraz sa po necelých dvoch rokoch blíži k záveru.

Dnes previezli na Národnú kriminálnu agentúru v Nitre Alenu Zsuzsovú, ktorá je obvinená z objednávky vraždy, aby si preštudovala spis. Jej právny zástupca Štefan Neszméry pripustil, že možno požiadajú o predĺženie lehoty na preštudovanie spisu. Dodal, že ak budú doplňovať dokazovanie, urobia tak najskôr v piatok 11. októbra. Pripustil, že budú možno žiadať predĺženie lehoty na preštudovanie. „Sú veci, ktoré sme zatiaľ nevideli, ktoré nám neboli zverejnené a teraz ich študujeme,“ uzavrel.

Alena Zsuzsová je okrem vraždy Kuciaka obvinená aj z objednávky vraždy exprimátora Hurbanova Lászlóa Basternáka a z prípravy vraždy prokurátorov Maroša Žilinku, Petra Šufliarskeho a advokáta Daniela Lipšica.

So spisom sa už oboznamovali zástupcovia poškodených rodín Kuciakovcov a Kušnírovcov. Obhajoba Mariana Kočnera, ktorý je z vraždy obvinený ako jej objednávateľ, sa s výsledkami vyšetrovania mohla oboznamovať do 4. októbra.

Agentúrna správa bola doplnená o autorský článok denníka Pravda.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kočner #vražda novinára Jána Kuciaka