Megazásah proti prevádzačom. Stovky cudzincov boli na Slovensku nelegálne

Počas zásahu Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii UHCP došlo k trom domovým prehliadkam, prehliadkám iných priestorov, pozemkov a motorových vozidiel. Polícia zaistila mobilné telefóny, výpočtovú techniku a listinné dokumenty štátnych príslušníkov tretích krajín, dokonca aj nelegálne držanú krátku strelnú zbraň.

09.10.2019 11:20
debata (16)

VIDEO: Autentické video, ako Národná jednotka boja proti nelegálnej migrácii UHCP zasahovala proti prevádzačom.

Video

Vyšetrovateľ obvinil 33-ročného Srba a troch Ukrajincov vo veku 40, 41 a 55 rokov zo zločinu prevádzačstva. Podľa vyjadrenia polície na sociálnej sieti mali títo muži zarábať na nelegálnom zamestnávaní, ktoré je v rozpore s právnym poriadkom nielen Slovenskej republiky, ale aj Európskej únie. Obvinení muži umožnili nelegálne zotrvať na Slovensku občanom Ukrajiny, Srbska a Moldavska. Prostredníctvom pracovných agentúr mali zabezpečovať cudzincom prácu načierno.

Niektorí mali zabezpečovať aj falošné identifikačné karty krajín Európskej únie, ktorými sa potom na našom území cudzinci preukazovali ako pravými a vďaka tomu nemuseli dokladovať povolenie na pobyt. Doposiaľ je preukázaných 371 prípadov, kedy sa tak stalo.

Vyšetrovateľ predloží prokurátorovi návrh na vydanie podnetu na vzatie do väzby. Po dokázaní viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na dva až osem rokov.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #razia #prevádzačstvo