Koaličná rada žiada Kalavskú, aby zabránila zvyšovaniu ceny liekov

Koaličná rada dôrazne žiada ministerku zdravotníctva Andreu Kalavskú (nominantka Smeru), aby urobila všetky nevyhnutné legislatívne a inštitucionálne opatrenia, ktoré zabránia zvyšovaniu cien liekov pre citlivé skupiny pacientov. Koaličná rada nevidí dôvody na takéto necitlivé zásahy do cenovej politiky liekov, informoval hovorca Smeru Ján Mažgút.

16.10.2019 17:13 , aktualizované: 17:39
Andrea Kalavská Foto: ,
Ministerka zdravotníctva SR Andrea Kalavská
debata (6)

„Koaličná rada, v zložení predseda strany Smer Robert Fico, predseda SNS Andrej Danko a predseda strany Most-Híd Béla Bugár, na dnešnom rokovaní prijala stanovisko, ktorým dôrazne žiada ministerku zdravotníctva SR Andreu Kalavskú, aby urobila všetky nevyhnutné legislatívne a inštitucionálne opatrenia, ktoré zabránia zvyšovaniu cien liekov pre citlivé skupiny pacientov,“ uviedol Mažgút s tým, že konanie rezortu zdravotníctva bude Koaličná rada denne monitorovať.

Ministerka zdravotníctva v stredu potvrdila, že podpísala novú revíziu úhrad liekov, ktorú kritizovala opozícia aj strešná pacientska organizácia. Cieľom je efektívne využívať peniaze z verejného zdravotného poistenia. Šéfka rezortu odmieta, že by tento krok znamenal zvýšenie doplatkov za lieky pre pacientov. Pripomína, že pri revízii musela dbať aj na platnú legislatívu a upozornila, že podpísaná revízia nie je definitívna.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #lieky #Andrea Kalavská