Akcia Hyena: polícia zhabala drogy, zbrane, zadržala 9 osôb

V súvislosti s násilnou trestnou činnosťou, drogami a nedovoleným ozbrojovaním zasahovala začiatkom týždňa NAKA v Bratislave a okolí. Akcia mala krycí názov „Hyena“. V putách skončila trojica bývalých príslušníkov Slovenskej informačnej služby (SIS). Je medzi nimi aj Pavol Forisch, ktorý spolupracoval s poslancom Jozefom Rajtárom, odídencom z SaS, a ktorý sa mal podpísať pod diskreditačnú kampaň proti europoslankyni Lucii Ďuriš Nicholsonovej (SaS).

17.10.2019 09:39
debata (46)

Medzi sú zadržanými mužmi sú aj ďalší dvaja bývalí príslušníci SIS Ján Feranc a Stanislav Žiaran. Všetkých mali zadržať doma. Polícia teraz priniesla viac informácií.

„Zadržali sme 9 osôb, prehľadali 18 rôznych priestorov. Zaistili sme strelné zbrane, strelivo a väčšie množstvo drog. Vyšetrovateľ obvinil z drogovej trestnej činnosti 4 osoby, z vydierania 3 osoby a 1 osobu z nedovoleného ozbrojovania. Vyšetrovateľ piatich zo zadržania prepustil, na štyroch podá podnet na väzbu,“ informovala polícia na sociálnej sieti.

Obvinení sú Žiaran za nedovolené ozbrojovanie a vydieranie, Forisch má okrem vydierania na krku aj drogovú trestnú činnosť a Feranc vydieranie, uviedla polícia. Za drogy boli obvinení aj Štefan Ch., Richard F. a Martin V.

Verejnosti je z tejto trojice známe najmä meno Pavla Forischa. Ide o muža, ktorý spolupracoval s poslancom parlamentu Jozefom Rajtárom, mal mu poskytnúť informácie o Ladislavovi Bašternákovi a Marianovi Kočnerovi. Rajtár pred niekoľkými dňami opustil SaS, za kontakty s Forischom ho kritizoval aj jeho bývalý stranícky šéf Richard Sulík.

46 debata chyba
Viac na túto tému: #SIS #Pavol Forisch #Ján Feranc #Stanislav Žiaran