Čaputová ku kauze Gorila: Slovensko prechádza očistným procesom

Prezidentka Zuzana Čaputová si myslí, že Slovensko v súvislosti so zverejneným nahrávky Gorila prechádza síce neľahkým, ale zato očistným procesom. Potvrdila, že sa chce pre nahrávku stretnúť s ministerkou vnútra Denisou Sakovou (Smer), policajným prezidentom Milanom Lučanským a predstaviteľmi generálnej prokuratúry. Presný dátum zatiaľ neuviedla.

17.10.2019 12:24
OSN Klimatický summit SR čaputová Foto: ,
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová počas prejavu na Klimatickom summite v sídle OSN v New Yorku 23. septembra 2019.
debata (24)

Hlava štátu je rada, že veci súvisiace s kauzou vychádzajú na povrch. „Sú to nepochybne závažné skutočnosti, ktoré boli publikované. Je nesmierne dôležité, aby vyšetrovanie prebehlo čo najskôr a efektívne, aby všetci vedeli, či došlo k spáchaniu trestných činov a kto sa ich dopustil,“ povedala Čaputová.

Viaceré redakcie slovenských médií dostali mailom link na zvukovú nahrávku, na ktorej má byť údajne zachytená kauza Gorila. Skupina Penta, ktorej spolumajiteľ Jaroslav Haščák má byť jedným z aktérov na nahrávke, už avizovala, že podá v tejto súvislosti trestné oznámenie. Rovnako spochybňuje autenticitu nahrávky.

Nahrávka mala vzniknúť v byte na Vazovovej ulici v Bratislave. Spis Gorila zverejnil anonym v decembri 2011, má zachytávať rozhovor medzi spolumajiteľom Penty Jaroslavom Haščákom a politikmi o províziách v štátnych obchodoch v rokoch 2005 a 2006.


VIDEO: Čo sa stane ak nahrávka kauzy Gorila bude totožná s doteraz známymi prepismi rozhovorov? Vo videu TV Pravda hovorí bývalý vyšetrovateľ Peter Vačok aj o tom, či bola nahrávka získaná zákonným spôsobom.
Video
24 debata chyba
Viac na túto tému: #kauza Gorila #Zuzana Čaputová