Opozícia vyzýva Pellegriniho, aby zvolal okrúhly stôl na riešenie situácie v polícii, súdnictve a prokuratúre

Opozícia vyzýva premiéra Petra Pellegriniho (Smer), aby zvolal okrúhly stôl politických strán na riešenie situácie v polícii, súdnictve a prokuratúre. Ak nebude takto Pellegrini konať, bude čeliť odvolávaniu na mimoriadnej schôdzi NR SR. Pod výzvu sa podpísali predstavitelia strany Sloboda a Solidarita (SaS), hnutia Sme rodina a Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO). Presné znenie prípadného ústavného zákona môže byť podľa opozície ešte predmetom diskusie. „Dôležité je, aby sme konali rýchlo a vyriešili situáciu, kedy si zjavne niektorí sudcovia pomýlili nezávislosť so svojvôľou," povedal Richard Sulík.

17.10.2019 14:33 , aktualizované: 15:27
debata (60)

„Informácie, ktoré sa valia na nás v posledné dni sú na toľko obludné, že v týchto chvíľach by si mali politici ochotu sadnúť a spolupracovať. My sme pripravení byť za spoločným stolom a podporiť ústavný zákon, ktorý klepne po prstoch nepoctivým ľuďom v polícii, prokuratúre a súdnictve. Ak sa premiér vydá cestou zakrývania a alibizmu, zvoláme mimoriadnu schôdzu za účelom odvolania premiéra Pellegriniho," uviedol líder OĽaNO Igor Matovič. Šéf opozičného hnutia nechcel dávať Pellegrinimu termíny, podľa Matoviča stačí, ak predseda vlády SR prejaví ochotu podieľať sa na riešení.

„Za SaS sa pripájame k tejto výzve z dôvodu, že situácia je mimoriadne vážna. Musíme niečo urobiť, aby sa obdobné prípady v budúcnosti už neopakovali," dodal Sulík.

© Autorské práva vyhradené

60 debata chyba
Viac na túto tému: #kauza Gorila