Kukláči zasahovali aj v policajnej akadémii

Rušný deň majú za sebou príslušníci Národnej kriminálnej agentúry a Útvar osobitného určenia, tzv. Lynx Commando. Zasahovali na území Bratislavského a Trnavského kraja, ale aj priamo v prostredí bratislavskej Akadémii policajného zboru.

28.10.2019 08:23 , aktualizované: 18:52
debata (3)
VIDEO: Dňa 28.10.2019 v sko­rých ranných hodinách policajti NAKA zadržali 19 osôb zo skupiny tzv. takáčovcov.
Video

O akcii Učiteľ v policajnej akadémii polícia neposkytla veľa informácií s tým, že ich poskytne neskôr. Podľa našich informácií by malo ísť o zneužívanie právomocí verejného činiteľa. Polícia o akcii informovala na sociálnej sieti.

Už od skorých ranných hodín kukláči a Lynx Commando zasahovali v rámci akcie Apač na území Bratislavského a Trnavského kraja. Podľa vyhlásenia polície cieľom bolo zadržanie členov zločineckej skupiny obvinených v súvislosti s násilnou trestnou činnosťou.

Už popoludní sa na sociálnej sieti pochválila bohatým úlovkom – policajti zadržali 19 osôb zo skupiny tzv. takáčovcov. „Vyšetrovateľ NAKA zadržaným osobám vzniesol obvinenie pre rôznu násilnú trestnú činnosť, ako je založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny, hrubý nátlak, vydieranie, nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami, všeobecné ohrozovanie, poškodzovanie cudzej veci, ublíženie na zdraví a iné,“ spresnila polícia na facebooku.

Medzi zadržanými je aj obhajca z Bratislavy, ktorý pre skupinu pracoval a podľa polície je obvinený z obzvlášť závažného zločinu vydierania a návodu na krivú výpoveď.

Policajti však nezadržali Ľubomíra Kudličku, ktorý je pokladaný za šéfa skupiny tzv. takáčovcov. Takáčovci pôsobili najmä v bratislavskom Ružinove, ale aj v Petržalke a v centre hlavného mesta od 90. rokov 20. storočia. Zameriavali sa na výpalníctvo, gastronomické služby, ale aj herne a iné. Neskôr začali pôsobiť aj na území Trnavského a Nitrianskeho kraja. Po smrti zakladateľa skupiny Jána Takáča v júli 2003, zavraždení Róberta Pála a zastrelení Jozefa Surovčíka v Senci sa stal údajným bosom skupiny práve Kudlička. Popri skupinách sýkorovcov, piťovcov a slobodovcov boli takáčovci považovaní za najsilnejšiu skupinu operujúcu v rámci hlavného mesta.

NAKA zadržala 19 osôb zo skupiny takáčovcov.
NAKA zadržala 19 osôb zo skupiny takáčovcov.
+12NAKA zadržala 19 osôb zo skupiny takáčovcov.
3 debata chyba
Viac na túto tému: #NAKA #takáčovci #polícia SR #lynx commando