Obžaloba v kauze Kuciak má chyby, tvrdí exsiskár Tóth

Obávam sa, že prokurátori spísali obžalobu proti obžalovaným Marian Kočner a spol. v trestnej veci vraždy Jána Kuciaka v chvate, a preto nie celkom dôsledne, napísal na sociálnej sieti bývalý novinár a exsiskár Peter Tóth.

28.10.2019 11:05
debata (32)

V texte sa podľa Tótha uvádza aj časť výpovede Zoltána Andruskóa, podľa ktorej mal vypovedať, že po zadržaní Kočnera sa s Tóthom stretol v spoločnosti Aleny Zsuzsovej v Komárne. „Problém spočíva v tom, že v Komárne som bol naposledy v roku 2004, pani Zsuzsovú som osobne nepoznal, do jej zadržania som ani netušil, ako sa volá, a preto som sa nemohol v jej spoločnosti stretnúť s pánom Andruskóom. Menovaného som takisto nepoznal a o jeho existencii som sa dozvedel až vtedy, keď bolo medializované jeho zadržanie,“ napísal Tóth na sociálnej sieti.

Ďalej uviedol, že počas prípravného konania sa ho vyšetrovateľ nepýtal na to, či sa stretol s Andruskóom. „Vyšetrovateľ vedel, že som sa nikdy osobne nestretol s Alenou Zsuzsovou, z čoho vyplýval logický záver, že ma nemohla zoznámiť s pánom Andruskóom. Otázka preto stojí tak, prečo prokurátori dali do textu obžaloby jeho vyjadrenia, ktoré neboli preverené ďalšími procesnými prostriedkami,“ položil otázku Tóth.

Bývalý novinár a exsiskár ďalej uvádza, že ak prokurátori zlyhali pri takýchto informáciách, sťažujú si pozíciu pred hlavným pojednávaním na súde, „pretože sami spochybňujú silu podanej obžaloby“. „Na prvý pohľad sa to zdá ako nepodstatná chyba, ale v konečnom dôsledku môže mať ďalekosiahle dôsledky pre celý prípad vraždy Jána Kuciaka,“ dodal Tóth.

32 debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kočner #Peter Tóth #vražda novinára Jána Kuciaka