Hajtová odišla z prezidentskej kancelárie

Henrieta Hajtová z tlačového oddelenia prezidentskej kancelárie, ktorá v septembri zdieľala na svojom instagramovom profile fotografiu s logom Národného pochodu za život s negatívnym popisom, na vlastnú žiadosť k 31. októbru ukončila pracovný pomer.

29.10.2019 11:51
debata (8)

Prezidentka SR Zuzana Čaputová pre jej nevhodné vyjadrenia zriadila disciplinárnu komisiu, tá aj napriek odchodu Hajtovej z prezidentskej kancelárie, prijme stanovisko do konca októbra, v zákonom stanovenej lehote. Informoval o tom hovorca prezidentky Martin Strižinec.

Hajtová k preškrtnutému propagačnému logu pochodu pridala aj štyri slová: „Inkvizítori. Pokrytci. Pedofili. Úchyláci.“ Status kritizoval aj poslanec za Smer Juraj Blanár, ktorý vyzval prezidentku Čaputovú, aby zakročila. „Pani prezidentka sa od spomínaných vyjadrení ostro dištancuje, nesúhlasí s takýmito prejavmi, považuje ich za neprípustné," reagovala prezidentská kancelária. Hajtová sa po medializácii svojich vyjadrení ospravedlnila.

Národný pochod za život organizovala Konferencia biskupov Slovenska a nezisková organizácia Kanet. Podľa organizátorov bolo cieľom zhromaždenia podporiť ochranu života človeka už od samotného počatia. Pochod mal vyjadriť aj podporu na prijatie zákona, ktorý mal sprísniť podmienky interrupcií. Pochod podporilo viacero koaličných a opozičných strán a hnutí ako napríklad SNS, OĽaNO, ĽSNS a Sme rodina či mimoparlamentné strany KDH a Kresťanská únia.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Národný pochod za život #prezidentská kancelária