Fico: Keby som bol Glváčom, odstúpim až po Sulíkovi, Matovičovi a Kiskovi

Líder Smeru Robert Fico sa na tlačovke venovanej odvodu pre banky nevyhol novinárskym otázkam smerujúcim ku kauze podpredsedu NR SR Martina Glváča (Smer), ktorý komunikoval s Marianom Kočnerom. Fico sa vyjadril aj k svojmu bývaniu po odchode z Bonaparte, v ktorom mal mať tiež byt aj Kočner.

05.11.2019 11:16 , aktualizované: 13:37
debata (392)

VIDEO: Fico novinárom ku Glváčovi: Sú tu iné žaby, ktoré nevaríte. Pozrite, čo Fico odkázal novinárom, opozícii a prečo tvrdí, že tu „nebude za fackovacieho panáka“.

Video

Fico vyhlásil, že najväčšie kauzy Mariana Kočnera, ktorý je obžalovaný z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, sú z čias vlády Ivety Radičovej.

Fico v súvislosti s Glváčom zopakoval svoje slová, že má jeho podporu. „Budem rešpektovať každé rozhodnutie, ktoré Martin Glváč urobí. Každé jedno,“ zdôraznil. Poukázal pri tom na selektívnu mieru zodpovednosti voči Smeru. Podľa jeho slov komunikácia Mariana Kočnera s Glváčom dokazuje, že sa spolu poznali dlhšie obdobie, nechcel však posudzovať jej obsah.

Fico pripomenul, že sa s Marianom Kočnerom poznali viacerí politici a viacerí sa s ním aj stretli. Podľa svojich slov sa s ním aj on osobne stretol na niekoľkých oslavách. „On bol všade. Vy ste z neho urobili celebritu,“ povedal zástupcom médií. Na otázku o svojom bývaní v komplexe Bonaparte odpovedal, že v budove už od leta nebýva. Tvrdí tiež, že Marian Kočner v nej nikdy nebýval. Komplex Bonaparte bol spájaný aj s podnikateľom Ladislavom Bašternákom, ktorý bol odsúdený za daňové podvody.

VIDEO: Pozrite si, čo povedal Fico k svoju bývalému a budúcemu bývaniu.

Video

Glváč mal v parlamente koncom októbra čeliť odvolávaniu pre jeho údajnú komunikáciu s Marianom Kočnerom. Poslanci však neschválili program mimoriadnej schôdze. Glváč následne informoval, že svoje rozhodnutie oznámi čoskoro.

Komunikáciu medzi Glváčom a Marianom Kočnerom cez aplikáciu Viber zverejnil líder hnutia OĽaNO Igor Matovič. Tvrdí, že Glváč mal vedieť o viacerých kauzách Mariana Kočnera, napríklad, že si nominoval svojho človeka do funkcie zástupcu riaditeľa Slovenskej informačnej služby. Líder OĽaNO tvrdí, že Glváč klamal o tom, že sa s podnikateľom od roku 2012 nestretol.

Glváč tvrdenia odmietal, podal pre ne aj trestné oznámenie.

© Autorské práva vyhradené

392 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Martin Glváč #Marian Kočner