Kollár o Glváčovi: Keď už padá do vody, chce so sebou stiahnuť aj druhých

Líder Sme rodina Boris Kollár na informáciu Glváča, že Smer pripraví návrh na jeho odvolanie z funkcie predsedu Výboru NR SR pre verejnú správu a regionálny rozvoj reagoval, že "keď padá (Glváč) do vody, chce so sebou stiahnuť aj ďalších".

07.11.2019 17:15 , aktualizované: 18:17
debata (92)

Glváč vo svojom stanovisku k odstúpeniu avizoval, že spolu s kolegami pripravia návrh na odvolanie Kollára z funkcie predsedu výboru a dúfa, že to opozícia podporí. "Bol to práve on, kto ma s Marianom Kočnerom zoznámil, on riešil s Marianom Kočnerom biznis na Donovaloch, chodievali spolu na plesy a na koncerty. Alebo tieto kontakty sú slušné, v poriadku a neprekážajú im? Ja osobne nepoznám v politike osobu, ktorá by mala intenzívnejšie kontakty s Marianom Kočnerom ako on,“ skonštatoval.

To, že mal Glváča s Marianom Kočnerom zoznámiť, považuje Kollár za „absolútny blud“.

„Je jasné, na ktorej strane stojí Glváč a na ktorej ja,“ povedal s tým, že „nikdy nevisel nikomu na špagáte“ a že dával vždy také návrhy, ktoré by pomohli obyčajným ľuďom a nie oligarchom. Dištancoval sa od toho, žeby robil „kšefty s Kočnerom“.

„Postavím sa k tomu čelom. Ja nemám čo skrývať. Ja som nebol v politike, keď som bil bandu s Marianom Kočnerom. Ja som si s ním 2000 SMS nepísal,“ reagoval na otázku, ako sa postaví ku Glváčovmu návrhu na jeho odvolanie z postu predsedu výboru.

Sulík: Tlak demokratickej opozície zabral

Odstúpenie podpredsedu Národnej rady (NR) SR Martina Glváča je nádejou pre Slovensko, myslí si predseda opozičnej SaS Richard Sulík. Podľa liberálov nepoškodzoval Glváč iba vládnu koalíciu, ale aj imidž celého Slovenska. Informovala o tom hovorkyňa SaS Katarína Svrčeková. „Tlak demokratickej opozície zabral,“ uvádza sa v stanovisku SaS, ktoré dodáva, že Glváč bol hanbou Slovenska. Celému Slovensku bolo jasné, že človek s takouto povesťou a takýmto prepojením na mafiu, nemôže zastávať funkciu podpredsedu NR SR," myslí si Sulík. Dodal, že sa ukázalo, že práca opozície má zmysel, a že Glváč odstúpil aj kvôli tlaku a snahe o opätovné zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu.

Martin Glváč (Smer) končí vo funkcii podpredsedu NR SR. O svojom rozhodnutí informoval vo štvrtok prostredníctvom vyhlásenia pre médiá. Podľa svojich slov tak urobil preto, lebo mu záleží na tom, aby strana Smer v budúcoročných voľbách zvíťazila.Vyzval na odchod z postu podpredsedu NR SR aj lídra Mostu-Híd Bélu Bugára. Ten reagoval slovami: " Keď zdochne moja krava, tak aj susedova?".

Matovič: Glváčov odchod je veľké víťazstvo pre opozíciu

Líder strany Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igor Matovič k odchodu Glváča z postu podpredsedu NR SR na tlačovej konferencii vyhlásil, že „ak sa podarilo získať takýto skalp, tak je to veľmi dôležité víťazstvo nielen pre nás, ale aj pre celú opozíciu“. Zároveň upozornil, že odstúpením Glváča sa nič nekončí. „Je to len špička ľadovca, očistný zápas v slovenskej politike musí pokračovať ďalej a je potrebné zavŕšiť ho 29. februára budúceho roka vo voľbách,“ uviedol.

Kiska: Kauzy Smeru a ich ľudí sú neudržateľné

Líder strany Za ľudí Andrej Kiska k odchodu Martina Glváča z postu podpredsedu NR SR na sociálnej sieti napísal, že „kauzy Smeru a ich ľudí sú neudržateľné. Postupne končia jeden za druhým: Kaliňák, Gašpar, Jankovská, Glváč. Všetci sú namočení v kšeftoch gaunerov a mafie, ktorá sa cez nich snažila ovplyvňovať naše Slovensko“.

„Vo voľbách máme šancu tomu urobiť koniec. Nesmieme dopustiť, aby ich nahradili nové smerácke bábky, ktoré budú z pozadia riadiť staré štruktúry…Máme pripravených ľudí a riešenia, ako do našej krajiny vrátiť spravodlivosť,“ uzavrel v statuse Kiska.

Prezidentka považuje rozhodnutie Glváča za správne

Prezidentka SR Zuzana Čaputová rešpektuje rozhodnutie Martina Glváča (Smer) skončiť na pozícii podpredsedu Národnej rady SR a považuje ho za správne. Stanovisko hlavy štáty tlmočil jej hovorca Martin Strižinec.

Pre predsedu KDH je odstúpenie Glváča dobrou i zlou správou

„Dobrá správa je, že človek ako Glváč už nie je podpredsedom nášho parlamentu. Zlou správou je však to, že Smer to môže využiť v komunikácii pred voľbami ako dôkaz očisty a sebareflexie strany, pričom veľa ľudí je tomu schopných uveriť,“ upozornil Alojz Hlina.

92 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Sulík #Martin Glváč #Boris Kollár