Opozícii sa vzďaľuje jej chcenie na vládu bez Smeru

Okolo 5-percentnej hranice zvoliteľnosti do parlamentu sa pohybujú OĽaNO, SNS, KDH, SaS, Sme rodina a Most - Híd. Rastú menšie strany ako Vlasť, Dobrá voľba. Ak sa niektorá z "päťpercentných" opozičných strán nedostane do parlamentu, prepadne časť hlasov a súčasná opozícia bude len ťažko zostavovať vládu. Ťažkú pozíciu má však aj Smer Roberta Fica, ktorý dal na prvé miesto kandidátky Petra Pellegriniho. Dôležité bude aj to či sa dostanú do parlamentu maďarské strany a tiež Vlasť Štefana Harabina.

17.11.2019 06:00
debata (235)

Robert Fico si uvedomuje, že situácia po februárových voľbách môže ľahko vyústiť do politického patu. Preto o tom otvorene hovorí. V takom prípade by sa museli spojiť strany, ktoré teraz vzájomnú spoluprácu odmietajú. Inak by hrozil pat a po riadnych voľbách by boli predčasné. Smer zatiaľ odmietajú aj najsilnejšie opozičné strany a to strana Za ľudí Andreja Kisku a PS/Spolu.

TOP 10 videí TV Pravda uplynulého týždňa

Pozrite si TOP 10 videí uplynulého týždňa, podľa ktorých si vytvoríte obraz nielen o dianí na politickej scéne. Pravda TV bola aj pri tragickej nehode pri Nitre, pripomenuli sme si 30. výročie nežnej revolúcie a boli sme aj pri ďalšom dianí v krajine.

Video

1.

Spomenul Fico predčasné voľby náhodne? Sú reálne na 40 percent, tvrdí politický analytik Ján Baránek.

***

Video

2.

Nedá sa vylúčiť volebný pat, varuje Fico.

***

Video

3.

Volebný pat? S Ficom nepôjdeme za žiadnych okolností, tvrdí Remišová.

***

Video

4.

Bitka reklamných mágov? Kiskovi chýba odvaha, Sulík má slabý slogan, Fico cieli presne. Pozrite si ako bilbordovú kampaň hodnotí marketingový expert Michal Ruttkay.

***

Video

5.

Kotleba tvrdí, že ho Harabin podrazil. Odišiel z tlačovky.

***

Video

6.

Tragická nehoda pri Nitre. Vláda na piatok vyhlásila štátny smútok.

***

Video

7.

Tri ženy sa utopili v Revúcej.

***

Video

8.

Zvládli sme demokraciu? Pozrite si špeciálne vydanie relácie TV Pravda Ide o pravdu k 30. výročiu nežnej revolúcie s moderátorkou Zuzanou Martinákovou a jej hosťami eurokomisárom Marošom Šefčovičom, disidentom a bývalým politikom Jánom Čarnogurským, bývalou ministerkou financií Brigitou Schmögnerovou, sociologičkou Zuzanou Kusou a generálom Svetozárom Naďovičom.

***

Video

9.

Havarijné poistenie: Kedy je šialenstvo ho nemať a kedy je už zbytočné? Pozrite si ďalší diel relácie TV Pravda Ide o peniaze.

***

Video

10.

Rodili sme s Victoriou! Pozrite sa, ako budúci lekári trénujú rôzne úkony. Pozrite si ďalší diel relácie TV Pravda Ide o zdravie.

***

© Autorské práva vyhradené

235 debata chyba
Viac na túto tému: #TOP 10 videí týždňa TV Pravda