Fasáda Hradu na jednu noc ožije

Stena Bratislavského hradu v rámci osláv nežnej revolúcie ožije emóciami z čias socializmu aj revolúcie. Priestorová ilúzia sa tu vytvorí vďaka veľkoplošnej 3D projekcii "video mapping". Na Slovensku sa použije prvýkrát.

16.11.2019 14:00
debata
Video: príďte sa pozrieť na multimediálnu šou na Bratislavský hrad.
Video

Príbeh projekcie nadväzuje na výstavu N89 Cesta k slobode, ktorú vo štvrtok otvorilo Slovenské národné múzeum. Zatiaľ čo výstava bude trvať do 21. novembra, video mapping bude možné vidieť iba v nedeľu.

Čo to vlastne video mapping je? „Je to sofistikovaná veľkolepá prezentácia, ktorá využíva tvary, detaily a charakteristiky reálneho objektu. Vytvára dokonalú priestorovú ilúziu a jednotlivé scény zobrazujú pomocou 3D efektov.“ uviedol Peter Matuška, riaditeľ Ústavu technológií a inovácií, ktorý toto svetelné divadlo pripravil.

Projekcia prevedie návštevníkov emóciami občanov ČSSR v komunizme až po pád režimu a oslobodenie národa. Video mapping sa bude premietať na budove Bratislavského hradu 17. novembra o 18. hodine, 19. a 20. hodine. Záujemcom bude sprístupnený vonkajší priestor areálu Hradu, aby mali dobrý výhľad. Vstup na toto podujatie je voľný.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #video mapping